Negeer je lief / je vrienden / je baas. Focus op de weg, niet op je gsm.

Een WhatsApp-bericht met een hartje van je lief, een nieuwe like op je laatste Instagrampost, een mail van je baas, een sms van je mama om te komen brunchen,…  Een hele dag door zorgt onze smartphone voor afleiding. Leuk of minder leuk, dat doet er niet toe. Gewoon even negeren als je aan het rijden bent. Even rust, even geen stress en alle aandacht op het verkeer. Want geen enkele melding, oproep of bericht is een ongeval waard. En jouw lief, vrienden, baas of mama begrijpen heus wel dat je hen even negeert tot je veilig op je bestemming aangekomen bent. Focus op de weg, niet op je gsm en ga in #automodus #voorveiligverkeer.  Overtuig je vrienden, familie, collega’s ook om elkaar even te negeren.  

focus op de weg

Ook het parket van Halle -Vilvoorde zet bewust in op deze ‘killer in het verkeer’ en voert gericht actie.  Bestuurders die in mei of juni een inbreuk plegen (rijden + gsm) worden uit het verkeer gehaald en hun rijbewijs wordt onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen!  Sinds 1 mei 2022 werden in Politiezone Druivenstreek al 27 rijbewijzen ingetrokken.  

focus op de weg



Meer gerichte acties staan nog op de planning de komende dagen en weken. Negeer je lief, je vrienden en je baas. Focus op de weg, niet op je gsm. 

Meer info