Nieuw platform voor fietsregistratie: MyBike

Via Mybike, een nieuw nationaal fietsregistratieplatform van de federale overheid, kan je je fiets gratis registreren en identificeren met behulp van een sticker. Zo verklein je het risico op diefstal en heling (doorverkoop) en kan je je fiets sneller terugvinden als die gestolen is. 

 

bescherm je fiets

In Mybike wordt uw fiets gekoppeld aan uw rijksregisternummer, dat niet wordt getoond aan derden. Dat is een veiliger manier van registratie dan graveren want bij graveren blijft het rijksregisternummer zichtbaar op de fiets staan, ook nadat de fiets bijvoorbeeld is verkocht.

Het platform is GRATIS en kan door iedereen gebruikt worden. Het platform werkt zowel voor nieuwe als voor tweedehandsfietsen. Door de QR-code op de sticker te scannen kan iedereen met een smartphone checken of de fiets als gestolen werd opgegeven. Wanneer iemand je gestolen fiets vindt, kan deze persoon je anoniem contacteren via het platform. Ook wanneer de lokale politie je fiets terugvindt, zal je persoonlijk gecontacteerd worden.  

Meer dan een simpele sticker!

  1. De sticker beschadigt het fietskader niet
  2. De sticker is bijzonder moeilijk te verwijderen en UV- en weersbestendig.
  3. De sticker is aan de mybike-database gekoppeld waarin de gegevens bijgehouden worden die jij invoert (factuur, foto, serienummer,…). Als bevoegde diensten (zoals de politie) je fiets vinden, kunnen ze je gemakkelijker identificeren als eigenaar en je fiets terugbezorgen.

 

Labels