Overzicht ANPR resultaten politiezone Druivenstreek - 1ste trimester 2021

Tijdens het eerste trimester van 2021 (januari tot en met maart) registreerde de politiezone in totaal 54 diefstallen. Het gaat vooral over inbraken en pogingen hiertoe in particuliere woningen en in mindere mate andere gebouwen (winkels, loodsen, …) en diefstallen van en in auto’s.  Indien we deze diefstallen van naderbij bekijken bleef het aantal feiten in bijna 1 op de 3 gevallen (37%) beperkt tot een poging.

dief

In januari  werd opnieuw in Hoeilaart een auto van het merk MAZDA gestolen door een Poolse daderbende die het vooral op dit merk van auto gemunt hebben, het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen. De daders werden begin februari gearresteerd. Een fietsendief werd gevat nadat deze een fiets online trachtte te verkopen. Tevens werden de daders van diefstallen van werkmateriaal geïdentificeerd alsook een verdachte van een diefstal van een motorfiets.   

Samengevat kunnen we stellen dat in 9 % van alle gepleegde feiten tijdens het 1ste trimester de ANPR-camera’s een nuttige onderzoekpiste opleverde . Bij 2 feiten konden de daders gevat worden.

Belangrijk:  blijf waakzaam en aarzel niet om de 101 te bellen bij verdacht gedrag of verdachte handelingen !  Vaak is het dankzij de opmerkzaamheid van een alerte buur dat daders gevat kunnen worden.

Labels