Politie Druivenstreek klist inbreker in Terlanen

Op dinsdag 28 mei omstreeks 6 uur werd de politie opgeroepen voor een woninginbraak in Terlanen (Overijse). Omstreeks dit tijdstip betrapte een bewoner een verdachte in zijn woning. De verdachte nam hierop de vlucht waarbij de bewoner nog kort de achtervolging inzette. Intussen kwamen twee ploegen van politie Druivenstreek ter plaatse bijgestaan door twee ploegen van de politiezone Voer en Dijle.

inbreker

Tijdens de patrouille die uitgevoerd werd op enkele honderden meters van de plaats van de feiten trof de politie een fiets aan die vermoedelijk gestolen was. De inspecteurs deden navraag bij de buurtbewoners en konden vaststellen dat bij één van de woningen een raam werd ingeslagen. Bij verder nazicht stelden zij vast dat de vermoedelijke verdachte van het feit waarvoor de politie opgeroepen was, zich in deze woning bevond. Toen de verdachte buiten kwam, werd hij in de boeien geslagen. De verdachte was in het bezit van verschillende voorwerpen waarvan het vermoeden was dat deze gestolen waren. Ook werd er inbrekersmateriaal aangetroffen.

Op basis van verschillende onderzoekselementen en bijkomende aangiften, kon uitgemaakt worden dat de verdachte in aanmerking komt voor zes diefstallen waarvan er één eind vorige week gepleegd werd. Aan verschillende slachtoffers konden gestolen spullen teruggegeven worden.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft beslist om de verdachte voor te leiden bij de onderzoeksrechter, die overgegaan is tot zijn aanhouding.

Labels