Persbericht - dierenmishandeling

Afgelopen weekend kregen we een melding van een bezorgde burger i.v.m. twee geiten die mishandeld zouden worden in de tuin van een woning in Eeklo. Toen we ons naar de woning begaven, konden we de geiten terugvinden met alle vier de poten aan elkaar vastgebonden en verschillende verwondingen. Gezien de omstandigheden vermoedden we dat de geiten het slachtoffer gingen worden van sluikslachting. 

geit

We hebben een dierenarts ter plaatse gevraagd om de geiten te verzorgen. De dieren werden in beslag genomen en tijdelijk ondergebracht op het grasplein aan onze buitenkennels, waarna ze opgehaald werden door een opvang voor weidedieren. De Inspectiedienst Dierenwelzijn zal verder beslissen wat er met de geiten zal gebeuren. Een proces-verbaal werd opgesteld. 

Merk je in onze politiezone een dier op dat mogelijk verwaarloosd of mishandeld wordt? Of dat er mogelijks een sluikslachting gaat plaatsvinden? Dan kun je mailen naar pz.meetjesland.dierenpolitie@police.belgium.eu 

Vermeld volgende info: 

  • Over welk dier gaat het?
  • Op welke locatie bevindt het dier zich?
  • Weet je wie de eigenaar is?
  • Beschrijf de situatie. Waarom denk je dat een controle noodzakelijk is?

Als de situatie dringend is, bel je naar het nummer 101 zodat de interventiedienst zo snel mogelijk ter plaatse nazicht kan doen. Als er effectief een inbreuk op de dierenwelzijnswet wordt vastgesteld, contacteert de politie de eigenaar van het dier om de situatie te bespreken.

Je kan ook steeds melding doen bij het meldpunt van de Inspectie Dierenwelzijn

Labels