Persbericht dinsdag 14 mei 2019

Twee inbrekers aangehouden

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 mei 2019 omstreeks 01u00 kreeg de PZ Meetjesland Centrum melding van een diefstal met braak in een woning gelegen in de Brugsesteenweg in Eeklo.

Onbekenden hadden zich toegang tot de woning verschaft tijdens de afwezigheid van de bewoners door aan de achterzijde van de woning een schuifraam met een steen stuk te gooien. De volledige woning bleek te zijn doorzocht. Het buurtinformatienetwerk werd opgestart.

Omstreeks 03u30 kregen we vervolgens melding van de Politiezone Brussel-Stad dat ze tijdens een wegcontrole een gestolen voertuig hadden aangetroffen waaruit 2 verdachten waren gevlucht.

In het voertuig lag een iPad waaruit men na onderzoek van het toestel kon afleiden dat die afkomstig bleek van de inbraak in Eeklo. De verdachten, 2 mannen van resp. 30 en 51 jaar met de Kosovaarse nationaliteit, konden nog dezelfde nacht opgespoord en gearresteerd worden in Brussel. De jongste bleek nog een tijd in Eeklo te hebben gewoond.

De verdachten werden op zaterdag 11 mei 2019 voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent die besliste om hen beiden aan te houden.