Persbericht: resultaten weekend-verkeersactie

Afgelopen weekend werd er opnieuw extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid binnen onze politiezone.

Tijdens gerichte controles werden verschillende inbreuken vastgesteld met enkele uitschieters:

combi

🔹 Inzake ladingzekering werd een boete geïnd van 125 euro.

🔹 Eén bestuurder bleek te veel te hebben gedronken, een andere bestuurder bleek te rijden onder invloed van cocaïne.

🔹 Een bestuurder die het eenrichtingsverkeer in de Zuidmoerstraat in Eeklo negeerde, trachtte zich vervolgens aan een controle te onttrekken en negeerde hierbij de bevelen van onze collega. Uiteindelijk kon de overtreder geïntercepteerd worden en toen bleek dat hij zodanig geïntoxiceerd dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

🔹 Bij controle van een bestuurder van een bromfiets die meermaals door het rode verkeerslicht reed, bleek de bestuurder niet over het vereiste rijbewijs te beschikken. Ten laste van de bestuurder en diens werkgever werd er tevens proces-verbaal opgesteld wegens "zwartwerk".

🔹 Bij controle van een andere bromfiets bleek deze te zijn gestolen. De bromfiets bleek niet over geldige documenten te beschikken en de bestuurder was eveneens niet in het bezit van het vereiste rijbewijs.

🔹 1 bestuurder werd betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en 2 bestuurders bleken geen drager van de verplichte veiligheidsgordel.

🔹 Ook inzake foutief parkeren werden een aantal voertuigen in overtreding genomen.

🔹 Op verschillende locaties werden ook snelheidscontroles gehouden. 139 van de 710 gecontroleerde bestuurders respecteerden de max. toegelaten snelheid niet.

In de Oostveldstraat te Eeklo werden 26% van de passanten geflitst. In Aveschoot te Lembeke bleken 's avonds 28% van de bestuurders een te zware voet te hebben.

We plannen in de nabije toekomst gelijkaardige acties.

Rijden onder invloed van alcohol en/of drugs en overdreven snelheid resulteren immers in een hoger aantal ongevallen en bovendien in een hogere ernst van de ongevallen. De resultaten van de acties tonen aan dat die boodschap nog niet tot bij iedereen is doorgedrongen.

Met deze en alle volgende acties willen wij bijdragen aan veiliger verkeersgedrag in onze politiezone.