Persbericht verkeersactie weekend 18-19 december 2021

Afgelopen weekend werden opnieuw controles gehouden op het rijden onder invloed. 61 bestuurders werden aan een grondige controle onderworpen, geen enkele bestuurder bleek te rijden onder invloed. Tijdens deze controles hadden we natuurlijk ook oog voor andere inbreuken die de verkeersveiligheid in het gedrang kunnen brengen.

controleactie

Er werden 5 bestuurders geverbaliseerd wegens het rijden zonder drager te zijn van de verplichte veiligheidsgordel en 1 bestuurder wegens het vervoeren van een kind dat niet door middel van het verplichte kinderzitje werd beschermd.

Er werden processen-verbaal uitgeschreven wegens een verlopen technische keuring evenals technische gebreken.

Bij een controle door middel van een curvometer bleek een bromfiets te zijn opgedreven (78km/u), de bromfiets werd in beslag genomen en de bestuurder zal de voorziene procedure moeten doorlopen om zijn voertuig opnieuw in het verkeer te kunnen brengen.

Wegens het niet goed zekeren van de lading werd een vrachtwagenbestuurder geverbaliseerd.

De bestuurder van een landbouwvoertuig mag zich aan een boete verwachten wegens tekortkomingen inzake verlichting en andere technische inbreuken.

Ook voor de geldigheid van een keuring die reeds verschillende maanden was verstreken, werd een proces-verbaal opgesteld.

Verder werd een bestuurder in overtreding genomen wegens het inhalen op een plaats waar dit gevaarlijk en zodoende verboden is.

De bestuurder van een bromfiets die een verbodsbord D5 negeerde op een rotonde bleek bij controle tevens geen drager te zijn van een geldig rijbewijs.

Inzake foutief parkeren werden verschillende GAS-pv's opgesteld.

Naar aanleiding van een verkeersongeval met lichamelijk letsel te Sint-Laureins werd zondagnamiddag vastgesteld dat de bestuurder van een bromfiets reed onder invloed van THC (cannabis). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
Bij een ongeval met lichamelijk letsel te Eeklo bleek zondagavond dat één van de bestuurders eveneens reed onder invloed van THC. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.