Persbericht "verkeersveilige nacht"

De PZ Meetjesland Centrum nam afgelopen nacht deel aan de "verkeersveilige nacht", traditiegetrouw ook de start van huidige "winterBOB-campagne".

Aan de actie namen 33 personeelsleden deel waaronder een aantal aspirant inspecteurs en hoofdinspecteurs van de politieschool PAULO.

Er werd vooral gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol en drugs waarbij er ook snelheidscontroles werden uitgevoerd op de toegangswegen naar het controledispositief. 

In totaal werden er 1.068 voertuigen aan een snelheidscontrole onderworpen. 14 bestuurders werden in overtreding genomen, waarbij één voertuig aan een snelheid reed van 117 km/uur alwaar 70 km/uur is toegelaten.

339 bestuurders werden aan een controle inzake het rijden onder invloed onderworpen.

4 bestuurders bleken zich bij de ademtest in de alarmfase ( 0,5 - 0,8 promille) te bevinden.

4 bestuurders legden een positieve ademtest af waarbij één bestuurder in aanmerking kwam voor de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs.

3 bestuurders bleken te rijden onder invloed van drugs (cocaïne, speed en cannabis) waarbij één bestuurder niet meer in het bezit was van zijn rijbewijs en van de 2 andere bestuurders het rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Eén bestuurder die onder invloed was van drugs bleek bovendien te zijn vervallen van het recht tot sturen en was niet teruggekeerd naar de gevangenis na een penitentiair verlof. Hij werd aangehouden en zal vandaag naar de gevangenis worden overgebracht.

Bij nazicht van de boorddocumenten van de voertuigen, bleek de geldigheid van de keuring van 1 voertuig te zijn vervallen en 2 voertuigen niet meer geldig te zijn verzekerd.

Deze laatste twee voertuigen werden in beslag genomen en gestald in een loods in afwachting van het voorleggen van een geldig verzekeringsdocument.

Er werden tevens 8 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld voor allerlei technische tekortkomingen.

Tijdens de controles werden er ook 2 verboden wapens (één dolkmes en een baseball knuppel) en een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen die de bestuurder voor de controle nog uit zijn voertuig had gegooid.

controle