Persbericht zondag 1 september 2019

KAPRIJKE – verdacht overlijden

Gisterennamiddag werd het levenloze lichaam van een 40-jarige vrouw aangetroffen in haar woning gelegen in de Hippoliet Van Peenestraat in Kaprijke. Het parket Oost-Vlaanderen is ter plaatse gegaan samen met de door het parket aangestelde onderzoeksrechter, wetsgeneesheer, het labo en het afstappingsteam van FGP OVL.

Volgens de eerste vaststellingen gaat het om een verdacht overlijden. Een verdachte, een 46-jarige man, werd gearresteerd en deze voormiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van moord. Hij werd aangehouden. Gelet op het geheim van het onderzoek, wordt in huidig stadium geen verdere informatie verstrekt.

KAPRIJKE – inbraken

​Vandaag werd onze politiezone in kennis gesteld van een reeks inbraken in de gemeente Kaprijke. Afgelopen nacht kregen we melding dat er was ingebroken in een woning gelegen in de Ledestraat en Bardelare. In de woning in de Ledestraat werd de achterdeur opengebroken. De woning werd volledig doorzocht. De buit bedroeg juwelen en muntstukken. Bij de woning in Bardelare werd een steen door een schuifraam gegooid. De woning werd doorzocht maar het is nog niet duidelijk als er iets werd gestolen.

In de loop van deze voormiddag kregen we nog drie bijkomende meldingen. In de Berkenlaan werd een woning via een zijraam betreden. Op het eerste zicht lijkt niets gestolen. In de Ledestraat werd ingebroken in een woning via de achterzijde. Het nadeel is daar eveneens nog niet gekend. In de Schampstraat tenslotte is het bij een poging gebleven. We stelden wel braaksporen vast aan de voordeur. Vermoedelijk werd de dader opgeschrikt bij thuiskomst van de bewoners. Gelet op het feit dat de woningen dicht bij elkaar gelegen zijn en de modus operandi dezelfde is vermoeden wij dat het hier gaat om dezelfde dader(s).

Het buurtinformatienetwerk van de gemeente Kaprijke werd in kennis gesteld. We hopen meer informatie te krijgen uit het buurtonderzoek. We vragen uitdrukkelijk dat elk verdacht gedrag in uw buurt of straat onmiddellijk wordt gemeld aan de politie.​