Alcohol en snelheidscontroles in kader van de BOB campagne

Ondanks COVID-19 is de nieuwe BOB-campagne opnieuw volop van start gegaan. De campagne vraagt aan bestuurders om het veilig te houden tijdens en rond de feestdagen. Tegelijk herinnert het de weggebruikers aan het probleem van alcohol in het verkeer. Alcohol achter het stuur is en blijft levensgevaarlijk!

In het kader van de BOB campagne hield de verkeersdienst van de Lokale Politie Assenede - Evergem afgelopen weekend alcohol- en snelheidscontroles op verschillende plaatsen in de gemeenten Assenede en Evergem.
 

BOB campagne

Vier bestuurders werden betrapt op het gebruik van verdovende middelen, twee op overmatig alcoholgebruik en bij twee snelheidsovertreders werden de rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.    

Een 19 - jarige bestuurder werd in de bebouwde kom van Oosteeklo aan een snelheid van 106 km/uur onderschept.  Hij reed onder invloed van verdovende middelen en mocht ter plaatse zijn rijbewijs en zijn voertuig inleveren.  Hij was pas 2 maanden houder van rijbewijs. 

De lokale Politie Assenede- Evergem plant in de komende weken meerdere alcohol - en snelheidscontroles in het kader van de lopende BOB campagne.