Werken bij de politie

Ben je op zoek naar een leuke job met voldoende afwisseling, werkzekerheid, een goede verloning en doorgroeimogelijkheden? Bent je communicatief, hulpvaardig, flexibel en heb je geen schrik voor weekend- en nachtwerk? Kan je rustig en zelfzeker optreden en zowel zelfstandig als in team werken? Dan is een job bij de politie misschien wel iets voor jou!

boeien

Politiemensen

Bij de politie werken zowel agenten als burgerpersoneel. Dat maakt dat de jobs er heel uiteenlopend zijn. Inspecteur Bart Cattoir vertelt: "Het afwisselend werk deed me kiezen om politieambtenaar te worden. Als inspecteur ben ik werkzaam in de afdeling interventie. Enerzijds behandel je de oproepen die via 101 binnenkomen : dit gaat van een burgergeschil, familiale problemen, vaststellen van verkeersongevallen tot het vaststellen van inbraken en diefstallen. Anderzijds kan je in verschillende projectgroepen die bijvoorbeeld werken rond milieu, inbraken, drugs of verkeer. De preventieve en repressieve aanpak wisselen zich regelmatig af. In het kader van de gemeenschapsgerichte politiezorg werken we met verschillende partners, zoals scholen openbare besturen, verenigingen, zelfstandigen en burgers. Voldoende opleidingen geven je de kans om je maximaal te ontplooien tijdens je loopbaan. Je komt vanzelfsprekend met heel wat problemen in aanraking, soms moet je dus wel stevig in je schoenen staan. Je werkt in een heel wisselend ploegenstelsel met een gepaste verloning."

En burgers

Ook voor collega Annelies De Man is de afwisseling een troef. "Bij de politie werken was geen bewuste keuze", zegt Annelies. "Ik ben er bij toeval ingerold en het viel heel goed mee. Als burgerpersoneel ben je vooral werkzaam achter de schermen van de politieorganisatie. Je werkt als boekhouder, administratief medewerker, loketbediende of als onthaalmedewerker, informaticus, jurist, psycholoog, criminoloog, strategisch analist... Je leert zo een grote organisatie - van binnenuit kennen. En afhankelijk van je eigen wensen en capaciteiten zijn er over het algemeen behoorlijke doorgoeimogelijkheden."

Meer weten?

Voor concrete informatie over werken bij de politie, kan je terecht bij onze eigen rekruteringsmedewerkers, op onze eigen rekruteringspagina of je kan surfen naar "https://www.jobpol.be/"