Nieuws

Sinds de vader van de Amerikaanse senator Harry Reid in 1972 zelfmoord pleegde, kwam er een dynamiek op gang om mensen die door zelfdoding een naaste familielid hebben verloren troost, steun, hulp en meer begrip te bieden. in 1999 werd de "National Survivors of Suicide Day" door het Amerikaans Congres in het leven geroepen, een dag die al snel in alle staten van de Verenigde Staten gehouden werd.

Binnen enkele jaren volgde de rest van de wereld en werd de dag omgedoopt tot de "International Survivors of Suicide Day" (Internationale Dag voor de Nabestaanden van Zelfdoding). Sindsdien is deze dag vastgelegd op de zaterdag voorafgaand aan Thanksgiving Day (de vierde donderdag van november). Dit jaar valt deze internationale herdenkingsdag op zaterdag 17 november 2018.

preventieve fietscontrole

In de maanden september 2018 en oktober 2018 waren er, zoals voorgaande jaren, opnieuw preventieve fietsencontroles in het merendeel van de scholen in de gemeente Assenede en Evergem.

1 dag niet

Internetcriminaliteit is er in vele vormen en maten, met de jaarlijkse actie “1 dag niet” richten we ons naast het fenomeen van woninginbraken dit jaar ook op internetcriminaliteit. Op het internet staan we met z’n allen bloot aan verschillende vormen van criminaliteit; maar met onze tips kan je je toch wapenen tegen cybercrime!

beloofd

Van 8 oktober tot 4 november voert het VSV een nieuwe BELOOFD-campagne. Deze keer is de campagne toegespitst op het gebruik van de GSM achter het stuur. 1162 mensen beloofden reeds om hun GSM handsfree in de carkit te zetten. Ook wij nemen graag deel aan deze campagne. 

rugzakhoezen

Als politiezone zijn we uiteraard begaan met verkeersveiligheid in Evergem en Assenede. Om de veiligheid van onze jonge fietsers en voetgangers te verhogen investeerden we in 1500 reflecterende en lichtgevende rugzakhoezen. Deze werden tussen 7 september en 11 oktober verdeeld onder alle leerlingen van de derde graad basisonderwijs en het eerste jaar middelbaar onderwijs.