Nieuws

BELANGRIJK: Onthaal op afspraak!

In het kader van de opgelegde maatregelen omtrent het Corona virus, neemt de lokale politie Assenede-Evergem volgende voorzorgen tot nog onbepaalde tijd:

Wie in het commissariaat aangifte wil doen of klacht neerleggen, dient eerst telefonisch een afspraak te maken. Dit om te vermijden dat mensen te veel tijd samen in een wachtruimte moeten doorbrengen. Je kan voor een telefonische afspraak terecht op het nummer 09 257 00 10. 

Voor uw en onze veiligheid stellen we het op prijs dat u bij het langskomen een mondmasker draagt.

Voor dringende politiehulp bel je zoals steeds het noodnummer 101.

Zit er een gevarendriehoek in mijn auto?

Een gevarendriehoek is één van de verplichte attributen in uw voertuig. Deze driehoek dient om een gevaarsituatie aan te duiden.

 

Voldoende ruimte om te parkeren?

Een vaak voorkomend verkeersprobleem is een voertuig die zich parkeert op een wijze waardoor er geen 3 meter vrije ruimte op de rijbaan meer is.De verkeerswetgeving omschrijft echter dat het verboden is om een voertuig te parkeren wanneer de vrije doorgang op de rijbaan minder dan 3 meter breed zou worden.Er is enkel sprake van een verbod op te parkeren. Stilstaan mag dus !

 

Vals proces verbaal in Leo Steelstraat

In de Leo Steelstraat stak een proces verbaal tussen de ruitenwisser van een wagen. Het gaat om een vervalsing van een gemeentelijk proces verbaal, waarbij ook het gemeentelijk logo gebruikt is.

 

Fietslabelen terug mogelijk aan het onthaal in Evergem.

Sinds 1 juni 2020 is het terug mogelijk om je fiets te laten labelen in het onthaal in Evergem tijdens de openingsuren. Je dient hiervoor je fiets en je identiteitskaart mee te brengen.

De voorziene labelmomenten op locatie in de verschillende deelgemeenten zijn geannuleerd tot eind augustus.