Nieuws

BELANGRIJK: Onthaal op afspraak!

In het kader van de opgelegde maatregelen omtrent het Corona virus, neemt de lokale politie Assenede-Evergem volgende voorzorgen tot nog onbepaalde tijd:

Wie in het commissariaat aangifte wil doen of klacht neerleggen, dient eerst telefonisch een afspraak te maken. Dit om te vermijden dat mensen te veel tijd samen in een wachtruimte moeten doorbrengen. Je kan voor een telefonische afspraak terecht op het nummer 09 257 00 10. 

Voor uw en onze veiligheid stellen we het op prijs dat u bij het langskomen een mondmasker draagt.

Voor dringende politiehulp bel je zoals steeds het noodnummer 101.

25 november: Internationale dag tegen geweld op vrouwen

1 op 5 meisjes in Vlaanderen krijgt te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag. 1 op 7 vrouwen werd het afgelopen jaar slachtoffer van partnergeweld. 1 op 3 vrouwen wereldwijd ervaart tijdens hun leven een vorm lichamelijk en / of seksueel geweld.

Slechts enkele van de, nog steeds confronterende, resultaten die blijken uit diverse onderzoeken. En de bevestiging dat het nog steeds nodig is om op te roepen om samen te sensibiliseren tegen geweld.

20 november: Internationale dag van rechten voor het kind

Vandaag, 20 november, vieren we voor de 31ste keer, de internationale dag van de rechten van het kind! (Universal Children's Day)! UNICEF en de Verenigde Naties hebben op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

 

 

Een beetje te snel is OOK te snel!

Van 2 november tot 6 december loopt een nieuwe VSV-campagne rond overdreven en onaangepaste snelheid. Ook onze politiezone zal hier aan deelnemen. Enerzijds door controles uit te voeren op overdreven snelheid, maar ook door het plaatsen van onze mobiele LED borden aan drukke invalswegen.

 

Zorg dat je gezien bent!

Duisternis, regen, mist ... ingrediënten van de herfst.

Ze mogen ons er uiteraard niet van weerhouden om de auto in de garage te laten staan en om de fiets te nemen voor het woon-werkverkeer en het woon-schoolverkeer. Fietsen naar het werk of naar school is een bijdrage aan onze gezondheid, aan het milieu,...

Maar...we moeten ook zorgen voor onze veiligheid !