Nieuws

 COVID-19 overtredingen in politiezone Assenede-Evergem

Sinds 18 maart 2020 zijn er in politiezone Assenede-Evergem 83 processen-verbaal opgesteld voor overtredingen van de opgelegde COVID-19 maatregelen. Er werden 67 pv's opgesteld voor overtredingen te Evergem en 16 pv's wegens overtredingen te Assenede. 

 

Opgelet! Fraude met handgels!

Op maandag 30 maart 2020 heeft de lokale politie van Sint-Niklaas in een winkel in de Reynaert Galerij gelegen aan de Grote Markt in Sint-Niklaas een partij vervallen handgels in beslag genomen. Volgens de eerste vaststellingen werden deze gels door de verdachten niet alleen te koop aangeboden in deze winkel maar tevens via Marketplace op facebook. Naar schatting zouden er een 2000-tal flesjes verkocht zijn.

 

Berenjacht Evergem

Drie beren groot en klein, ook corona vinden wij niet fijn! Soms zitten we verscholen in een hoekje, maar we kijken allen uit naar jullie bezoekje! Wie zoekt, die vindt!

 

Omgaan met conflicten in het gezin tijdens de coronacrisis

Tijdens de coronacrisis verwacht hulplijn 1712 een toename van conflicten en geweld in gezinnen. Vandaag al krijgen vele politiezones en parketten meer klachten over familiaal geweld.

1712 staat klaar om meer oproepen hierover te beantwoorden en zal tijdens de coronacrisis telefonische en online permanentie blijven voorzien. Daarnaast ontwikkelde 1712 een poster met tips over hoe gezinnen kunnen omgaan met conflicten en geweld tijdens deze periode.

Noodhulp VS Corona

Via deze weg roepen we nogmaals op om de noodnummers 101/112 ALLEEN te gebruiken voor dringende oproepen, noodgevallen en verdachte handelingen! De overheid vraagt om NIET naar het noodnummer te bellen met niet-dringende vragen over het Corona virus.

Voor vragen over het Coronavirus: bel 0800 14 689 of surf naar www.info-coronavirus.be