Nieuws

Gemeente Assenede zoekt gemeenschapswacht

De gemeente Assenede werft in 2020 een gemeenschapswacht aan voor een voltijdse contractuele functie voor onbepaalde duur (niveau C1-C3). Interesse? Lees snel verder!

Uitzondering sluitingsuur!

Op dinsdag 24/12/2019 en dinsdag 31/12/2019 sluit ons commissariaat in Evergem uitzonderlijk om 15u in plaats van om 19u30!

Lancering: "Huis ven het kind Assenede"

Vandaag wordt de website "huisvanhetkindassenede" gelanceerd. Bij een "Huis van het Kind" kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Het is een overkoepelende samenwerking tussen organisaties die helpen met kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, geestelijk welbevinden​, ouderschaps- en opvoedingsondersteuning en nog veel meer.

Wereldlichtjesdag op 8 december 2019

Wereldwijd worden er voor onze overleden kinderen kaarsen aangestoken op elke tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd. Omdat we in verschillende tijdzones leven ontstaat er zo een ketting van licht over de planeet. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

Ook in Evergem kan je deelnemen aan wereldlichtjesdag. 

25 november: Internationale dag tegen geweld op vrouwen

De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot 'Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen' (International Day for the Elimination of Violence against Women). Ter herdenking van de brute moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960.