Nieuws

Wil je in het commissariaat aangifte doen of klacht neerleggen? Dan dien je eerst een afspraak te maken! Onthaal op afspraak zorgt voor een betere service en de wachttijden worden korter. Je weet ook direct wanneer je wordt verwacht en kan een moment kiezen dat voor jou het beste past.

Het onthaal in Assenede is vanaf donderdag 25/3/21 tijdelijk gesloten! Afspraken zijn vanaf dan enkel mogelijk in ons commissariaat in Evergem.

Maak HIER jouw afspraaj

Voor uw en onze veiligheid vragen wij om in ons commissariaat steeds een mondmasker te dragen en overal 1.5 meter afstand te bewaren. 

LET OP: Bij het maken van een afspraak kruist u het best aan dat u een herinneringsmail wenst te ontvangen. Op deze manier krijgt u een overzicht van de documenten die u het best meebrengt naar uw afspraak.

European Disability Card (EDC)

De European Disability Card (EDC) is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert en hen in die domeinen een aantal voordelen biedt (bv. aangepaste rondleidingen). De kaart toont aan dat de houder een beperking heeft. Beperkingen zijn niet altijd zichtbaar of fysiek. Deze kunnen alle vormen aannemen (bv. spraakstoornis, evenwichtsprobleem, ...). 

Wereldlichtjesdag- koesterweek

Zoals eerder gemeld heeft onze politiezone deelgenomen aan een eerste editie van de "koesterweek" (13 tot 20 december), een initiatief van het Berrefonds . De ambitie van het Berrefonds was om meer dan 2000 zelfgemaakte sjaals te verspreiden in heel Vlaanderen voor gezinnen die een kindje missen.

Om hen daarin te ondersteunen gingen medewerkers van ons korps vandaag langs bij 5 verschillende gezinnen. Prachtige gezinnen die we beroepshalve hebben leren kennen en die getroffen zijn door het ondenkbare, het verlies van een kind ⭐...

Op die manier willen we ons steentje bijdragen om iedereen te omarmen met wat extra warmte in de donkere dagen voor Kerst.

Wereldlichtjesdag

Jaarlijks, op elke tweede zondag in december, wordt ‘Wereldlichtjesdag’ gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ‘s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen.
 

25 november: Internationale dag tegen geweld op vrouwen

1 op 5 meisjes in Vlaanderen krijgt te maken krijgt met seksueel grensoverschrijdend gedrag. 1 op 7 vrouwen werd het afgelopen jaar slachtoffer van partnergeweld. 1 op 3 vrouwen wereldwijd ervaart tijdens hun leven een vorm lichamelijk en / of seksueel geweld.

Slechts enkele van de, nog steeds confronterende, resultaten die blijken uit diverse onderzoeken. En de bevestiging dat het nog steeds nodig is om op te roepen om samen te sensibiliseren tegen geweld.