De Sint komt in de nacht van 05 op 06 december 2014, maar de politie laat je blazen!

Verkeersveilige nacht 2014. Voor de politiezone Assenede-Evergem betekent dit de eerste grote alcoholcontrole van de winter-BOB-campagne. Ze gaat door in de nacht van vrijdag 5 december op zaterdag 6 december 2014. Ook de Sint op het witte paard is gewaarschuwd!

Heel wat alcoholcontroles, zowel kleinschalig als grootschalig, zijn gepland tijdens de komende weken in de politiezone. "Alcohol in het verkeer" is een prioriteit binnen in het actieplan verkeer en het deelnemen aan BIVV-campagnes, zoals de winter-BOB, is een andere prioriteit. Twee vliegen in één klap dus. Maar de zone hoopt in feite alleen maar dat geen ongevallen gebeuren waarbij een bestuurder te diep in het glas keek.



Het korps waarschuwt dat de controles op eender welk tijdstip van de dag uitgevoerd worden. Te veel drinken en een voertuig besturen gaan niet samen. Sommigen staan niet stil bij de gevolgen van alcohol als ze achter het stuur kruipen. Helaas beseffen ze het pas als er iets is gebeurd. Jammer genoeg is het dan vaak te laat.



De zone roept iedereen op om de handen in elkaar te slaan en te zorgen voor veilige feesten. Wie te veel dronk, heeft verschillende mogelijkheden : iemand opbellen om je op te halen, je voertuig laten staan en het openbaar vervoer te nemen of te voet naar huis te stappen. Een taxi nemen om je naar huis te laten brengen is ook een optie.