Eén dag niet!

Het aantal woninginbraken in België steeg de afgelopen jaren behoorlijk. Per dag tellen we gemiddeld 200 inbraken. Met de actiedag "1 dag niet" willen de verschillende provincies en de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken samen met jou een vuist maken tegen inbrekers.

Dit initiatief komt uit Nederland. Enthousiaste burgers sloegen er vorig jaar de handen ineen om iedereen te sensibiliseren en na te denken over maatregelen die je zelf kan nemen om een inbraak te vermijden. België neemt deze succesformule nu over en organiseert op 11/12/2014 haar eerste nationale actiedag tegen inbraken.

11-12-'14: 1 dag niet

Hoe kunnen we dit doel bereiken? Enkel en alleen met jouw hulp. Ga mee aan de slag om jouw buurt veiliger te maken en dieven een halt toe te roepen. Zet inbraakpreventie samen met ons een hele dag lang extra in de kijker.

Organiseer een actie: groot of klein. Je kan de raamposter downloaden op www.1dagniet.be en ophangen op een zichtbare plek. Of wat dacht je van een heuse sociale mediacampagne? Deel de Facebookpagina en volg #1dagnietBE op Twitter. Misschien kan je zelfs de buurt uitnodigen voor een winterbarbecue? Zo leer je elkaar kennen en hou je samen een extra oogje in het zeil.

Als jij op één of andere manier wil meewerken aan '1 dag niet', registreer dan je actie op www.1dagniet.be! Misschien brengen de initiatiefnemers van '1 dag niet' je dan wel een bezoekje op 11-12-'14.

Ook onze politiezone zal haar steentje bijdragen.

In een volgend nieuwsbericht kom je te weten wat het korps die dag in petto heeft.

Wie extra tips wil over inbraakpreventie kan ook terecht op onze website op deze pagina.