Fietsen voor de wijkagent: duurzaam en aanspreekbaar !

Als openbaar bestuur willen wij aandacht geven aan duurzaamheid en trachten wij klimaatvriendelijke investeringen te doen waar mogelijk. Ook het fietslease project voor het wijkteam kadert hierin : de elektrische fiets als alternatief voor de dienstwagen.

Op deze manier is de wijkagent op de fiets ook heel aanspreekbaar voor de burger! Dit fietsproject gaat hand in hand met de trend naar meer en meer mobiel werken : de burger zal de wijkagent dus makkelijker kunnen aanspreken en tegelijk zal de dienstverlening verbeteren door te investeren in mobiel werken (vanaf 2020). Nog dit jaar zullen wijkagenten op de fiets in het straatbeeld opgemerkt worden. Zij zullen zeker herkenbaar zijn aan hun gepersonaliseerde helm en fietstassen voorzien van een politielogo. Ook op evenementen zal de wijkagent op de fiets te zien zijn. ​

In totaal zijn er 6 fietsen aangekocht voor Assende, waaronder een plooifiets die in de auto kan meegenomen worden naar bijvoorbeeld Boekhoute en een speed pedelec. In Evergem werden er 8 fietsen aangekocht, waaronder één speed pedelec.