Het betalen van je verkeersboete

Sinds maart 2018 veranderde het systeem om verkeersboetes te verzenden naar de overtreders.  Bovendien kan u, wanneer u een boete ontvangt, deze online betalen.  We merken dat heel wat mensen echter vragen hebben over de betaling van een verkeersboete.

Antwoorden op veel van deze vragen kan u vinden op de site www.verkeersboetes.be onder de rubriek FAQ (rechts bovenaan op de site).  Vond u het antwoord op uw vraag niet?  Dan kan u terecht bij de helpdesk op het nummer 02 278 55 60 op weekdagen tussen 8u en 17u! Zij helpen u graag verder.

Let wel op! Momenteel circuleren er frauduleuze e-mails om verkeersboetes te betalen. De toon van de e-mails is meestal dringend en alarmerend. Voorbeeld: “U hebt nog een bedrag bij ons openstaan wegens het overtreden van een verkeersvoorschrift. U hebt al een herinnering ontvangen.”  Reageer niet op zo’n e-mail en betaal het gevraagde bedrag NIET.  Begaat u een verkeersovertreding, dan stuurt de politie u een brief per post. Op die brief staan enkele gegevens waarmee u de boete op www.verkeersboetes.be kunt betalen.  De politie stuurt betalingsverzoeken nooit via e-mail!