Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 09 257 00 10.
Banner politie

Het betalen van je verkeersboete

Sinds maart 2018 veranderde het systeem om verkeersboetes te verzenden naar de overtreders.  Bovendien kan u, wanneer u een boete ontvangt, deze online betalen.  We merken dat heel wat mensen echter vragen hebben over de betaling van een verkeersboete.

Antwoorden op veel van deze vragen kan u vinden op de site www.verkeersboetes.be onder de rubriek FAQ (rechts bovenaan op de site).  Vond u het antwoord op uw vraag niet?  Dan kan u terecht bij de helpdesk op het nummer 02 278 55 60 op weekdagen tussen 8u en 17u! Zij helpen u graag verder.

Let wel op! Momenteel circuleren er frauduleuze e-mails om verkeersboetes te betalen. De toon van de e-mails is meestal dringend en alarmerend. Voorbeeld: “U hebt nog een bedrag bij ons openstaan wegens het overtreden van een verkeersvoorschrift. U hebt al een herinnering ontvangen.”  Reageer niet op zo’n e-mail en betaal het gevraagde bedrag NIET.  Begaat u een verkeersovertreding, dan stuurt de politie u een brief per post. Op die brief staan enkele gegevens waarmee u de boete op www.verkeersboetes.be kunt betalen.  De politie stuurt betalingsverzoeken nooit via e-mail!

 

Laatste nieuws