Inbrekers op pad! Waakzaamheid geboden.

De voorbije dagen werd onze politiezone opgeschrikt door een reeks inbraken in Belzele en Bassevelde. De politiezone Assenede/Evergem stelt naar al deze feiten een onderzoek in.

In de nacht van 1 op 2 september 2014 werd ingebroken in de voetbalkantine van Belzele. Naast een laptop werd enkel snoep ontvreemd.

Daarnaast zijn er ook vier inbraken gebeurd in Bassevelde. In de nacht van 2 op 3 september 2014 werd geprobeerd om in te breken in een handelszaak in de Beekstraat in Bassevelde. Er is enkel braakschade. De inbrekers werden opgeschrikt en konden hierdoor geen buit meenemen. Diezelfde nacht werd ook in een andere handelszaak op het Dorp in Bassevelde ingebroken. Hier gingen de dieven wel met een aantal zaken aan de haal zoals geld, laptop,...
In nog een andere woning op het Dorp van Bassevelde is ook geprobeerd om in te breken. Ook in een nieuwbouwwoning in de Wannestraat in Bassevelde werd ingebroken in de nacht van 2 op 3 september 2014. Hier werden voornamelijk werkmateriaal en keukenapparaten gestolen.

Tot slot werden er op 3 september 2014 tussen middernacht en de ochtendstond in het Oostveld in Sleidinge drie fietsen gestolen. De fietsen werden nochtans slotvast achtergelaten, twee aan de deur en één in de tuin.

Preventie

Heb je iets verdacht gezien? Meld dit dan aan de lokale politie (09/257.00.10). Ook als je de komende tijd verdachte personen of handelingen waarneemt, bel dan zo snel mogelijk het noodnummer (101) om dit te melden!

Wie meer informatie wenst over inbraakpreventie kan dit HIER vinden.