Internationale dag van de mindervaliden - 03 december 2014

De politiezone Assenede-Evergem neemt deel aan de campagne 'parkeerkaarten voor personen met een handicap'. Deze campagne gaat uit van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen. Er wordt gevraagd om in de week van 01 december 2014 tot en met 07 december 2014 extra controles te voorzien op het gebruik van de parkeerkaart voor personen met een handicap (geldigheid, correct gebruik,...).

Verder wordt gevraagd om controle uit te voeren op de parkeerplaatsen voor mindervaliden zelf om na te gaan of de geparkeerde voertuigen voorzien zijn van een duidelijk zichtbare parkeerkaart.

Deze campagne gaat door in het kader van de internationale dag van de gehandicapten op 03 december 2014, naar analogie van de campagne van 2013.

De politiezone Assenede-Evergem neemt deel aan deze campagne en zal tijdens die week extra toezicht uitvoeren op de verscheidene parkeerplaatsen voor mindervaliden en hier verbaliserend optreden. Gedurende deze periode zal een nultolerantie gehanteerd worden. Wij zijn overtuigd dat mensen die door een handicap minder mobiel zijn, door noodzaak hun auto zo dicht mogelijk bij hun woning of bestemming moeten parkeren. Vandaar dat de politiezone Assenede-Evergem in hun actieplan het parkeren op plaatsen voor mindervaliden zonder geldige parkeerkaart als prioriteit omschreven heeft en hiervoor het ganse jaar aandacht heeft.

Tijdens deze campagneweek zal deze aandacht nog verscherpt worden.