Niet dringende aangifte? Maak de juiste keuze!

In 2021 hebben wij gemerkt dat de cijfers van de aangiftes via police-on web enorm de hoogte zijn ingegaan. Police-on-web is een laagdrempelig online platform voor niet dringende aangiftes voor een klein aantal feiten. Door de corona pandemie werden daar een 19-tal feiten aan toegevoegd. Het is een enorm positieve vooruitgang dat men nu op een laagdrempelige manier aangifte kan doen van bepaalde feiten MAAR voor sommige zaken komt u toch beter even ten burele. 

 

Voor bepaalde aangiftes hebben wij vaak meer informatie nodig dan dat er gevraagd wordt via police-on-web om een correcte aangifte op papier te zetten. Dit gaat bijvoorbeeld over een schadebestek, foto's ter verduidelijking, een medisch getuigschrift, documenten die de bewijsvoering kunnen staven,... Bovendien merken we op dat er vaak onduidelijkheid is over de 'betekenis' van het feit waarvoor men aangifte wil doen. Tot slot willen wij in sommige gevallen bepaalde doorverwijzingen doen die u als slachtoffer kunnen helpen.

In dergelijke gevallen dringt er zich een hercontact door onze diensten op en zullen wij u alsnog ten burele moeten uitnodigen. De reden waarom we dit doen, is omdat wij als politiezone ons uiterste best willen doen om er voor te zorgen dat uw zaak kwalitatief behandeld wordt zodat u als slachtoffer niet in de kou blijft staan. 

Indien u dus twijfelt of police-on-web voor uw zaak de juiste oplossing is, neem gerust telefonisch contact op met ons kantoor zodat wij u het juiste advies kunnen geven.

U kan ook steeds direct online een afspraak maken via deze website. U kan dan persoonlijk langskomen op het moment dat u het beste past. U krijgt na het maken van de afspraak direct de nodige informatie over welke documenten en gegevens wij nodig hebben om uw zaak goed te kunnen afhandelen.

Voor dringende politiehulp dienst u uiteraard steeds 112 te contacteren.