Registreren van fietsen in Assenede en Evergem.

Veel teruggevonden fietsen komen niet terug bij de eigenaar. De reden hiervoor heeft vaak te maken met dat er geen aangifte gebeurde en/of de fiets niet werd geregistreerd. Mooie nieuwe fietsen verdwijnen soms tussen de hoop fietsen die dan verkocht worden door de gemeente.

Wij vinden dat het van heel groot belang is om jouw fiets te laten registreren. Twee maal per jaar komen de gemeenschapswachten naar jullie dorp, maar op de andere tijdstippen van het jaar kan je gewoon terecht in het hoofdcommissariaat in Evergem (wordt onmiddellijk uitgevoerd tenzij het toestel mee is op de fietslabelmomenten) of in het commissariaat in Assenede (hier kan je het aanvragen en twee dagen later kan de label er aangebracht worden).

Het labelen van jouw fiets betekent dat er een quasi onuitwisbare sticker met jouw rijksregisternummer op jouw fiets wordt aangebracht.

Naar jaarlijkse gewoonte start het fietslabelen op locatie in het voorjaar. De eerste maal gaat door op woensdag 08 maart 2017 ter hoogte van het hoofdcommissariaat in Evergem. De volgende gaat door ter hoogte van de kerk van Belzele (Belzeelsestraat) op vrijdag 10 maart 2017. Het fietslabelen gaat telkens door van 13.00u. tot 18.00u.

In 2016 werden 814 fietsen gelabeld. Er zijn echter nog veel fietsen niet gelabeld en er zijn ook nog heel wat fietsdiefstallen, vandaar dat de politiezone Assenede-Evergem hun preventieve actie verder zet.

Labels