Start van de verkeersweek in Evergem!

Deze week is er in alle Evergemse basisscholen de “Grote verkeersveilige week”! In elke school is er dan extra aandacht voor de voetgangers en fietsers. Zowel kinderen van de lagere school als de kleuters leren deze week de nodige verkeersvaardigheden.

Voor de kleinsten is de speelplaats de ideale plek om de nodige vaardigheden te leren en hen voor te bereiden op de openbare weg. De oudere kinderen verkennen de verkeersomgeving rond de school. Hoe groter de kinderen, hoe groter de uitdaging. De leerlingen van de laatste graad trekken allemaal naar het kasteeldomein van Wippelgem. Daar krijgen ze een indrukwekkend verkeersparcours voorgeschoteld met onder andere: de tuimelwagen via DUS, een dodehoekwagen, cursus EHBO van het Rode kruis, een behendigheidsparcours, verkeerspark, promillebrillen,…

Verkeersveiligheid is volgens ons een zaak van politie met inbreng van elke burger. Iedereen, van groot tot klein, kan een verschil maken. En waar kan je beter beginnen met je preventieve boodschap dan op school?

We wensen alle leerlingen een leuke, leerrijke en vooral verkeersveilige week toe!