Verkeersveilige nacht Oost-Vlaanderen (nacht van 05 december 2015 op 06 december 2015)

De politiezone Assenede-Evergem heeft dit jaar opnieuw deelgenomen aan de verkeersveilige nacht, welke georganiseerd wordt door het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Met deze actie wil de politiezone Assenede-Evergem de winter-BOB-campagne starten, die loopt in december 2015 en januari 2016.

Alcohol is nog steeds één van de grote oorzaken bij ongevallen.

Tijdens de eerste tien maanden van 2015 stellen we vast dat 11,1 % van de bestuurders, die betrokken zijn in een ongeval en een ademtest hebben uitgevoerd, te diep in het glas hadden gekeken. In 2014 spraken wij van 10,2% van de gecontroleerde bestuurders. We zien hier dus een stijging van ongeveer 1 %.

Van de ongevallen waarbij één of meerdere bestuurders een positieve ademtest aflegde, zijn ongeveer 46 % met lichamelijke letsels, wat ongeveer neerkomt op één ongeval op de twee. Naast het toezicht op de naleving van het alcoholverbruik als men een voertuig bestuurt, werden ook de algemene verkeersregels gecontroleerd.

Tijdens de verkeersveilige nacht werden 78 bestuurders gecontroleerd. Hiervan hadden 7 bestuurders te veel gedronken, wat neerkomt op 9% van de gecontroleerde bestuurders.

De politiezone Assenede-Evergem zal de komende weken extra alcoholcontroles tijdens de BOB-campagne uitvoeren en ze raden de bestuurders aan om tijdens de feestdagen geen alcoholische dranken te verbruiken als men een voertuig bestuurt of men moet zorgen voor een BOB !