Zelzate/Evergem – Koperdief gevat

Zaterdagnamiddag 13 april 2019 omstreeks 15u30 werd een man opgemerkt bij het buitenkomen uit een leegstaande woning in de Callemansputte in Zelzate. Hij was in het bezit van koperen leidingen. Een burger verwittigde de politie omdat hij dit verdacht vond.

De lokale politie van PZ Puyenbroeck kon de man identificeren en oppakken. Het betreft een 34-jarige man zonder vaste woonplaats.

De politie van Assenede-Evergem had in de weken voordien reeds meerdere meldingen ontvangen van koperdiefstallen in woningen in Doornzele, Kerkbrugge en Evergem en had deze feiten ook gesignaleerd aan de andere politiezones.

De politie Assenede-Evergem voerde het verdere onderzoek en inmiddels konden een 12-tal feiten van koper- en metaaldiefstallen worden toegeschreven aan deze verdachte. Van nog andere feiten, oa in Melle en Gentbrugge, wordt nog onderzocht of de verdachte hiervoor in aanmerking komt.

De verdachte, die zich verplaatste met een fiets met een aanhangwagentje, viseerde vooral leegstaande woningen of woningen in renovatie om koperen leidingen uit te verwijderen en mee te nemen. Het koper bood hij dan aan bij een schroothandelaar.

De verdachte werd op zondag 14 april 2019 op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden. De raadkamer in Gent bevestigde op 17 april 2019 zijn aanhouding.

Info: Caroline Jonckers, persmagistraat parket Oost-Vlaanderen (0470/20 95 49)