Hoe aangifte doen?

DRINGENDE MELDINGEN OF AANGIFTES

In nood, bij dringende interventies (bv. verkeersongevallen met gewonden, ...) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (bv. inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden, ...) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse. Bel onmiddellijk 112 of 101.

NIET-DRINGENDE MELDINGEN OF AANGIFTES

Ben je slachtoffer van een misdrijf? Werd je wagen beschadigd? Je portefeuille gestolen of kwijt? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden. Bij Politie Geraardsbergen/Lierde kan je op verschillende manier een afspraak maken voor een aangifte, klacht of melding:

 1. ONLINE, voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via de politiesite: Police-on-web is het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is. Je kan er terecht voor aangifte van bepaalde feiten, het aanvragen van een vakantietoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.
 2. Via een AFSPRAAK

Een afspraak maken loont: wie zich met een afspraak aanbiedt aan het onthaal krijgt immers voorrang. 

Hoe maak je een afspraak? Eenvoudig en ONLINE!

 • Maak een afspraak via onze website of klik HIER.
  Geen computer of lukt het niet via de website? Bel 054/430 430 tijdens de kantooruren, we helpen je graag verder! 
 • Geef aan waarom je een afspraak nodig hebt en geef een korte beschrijving van wat jou overkomen is. Zo kan de inspecteur of onthaalmedewerker zich voorbereiden op jouw bezoek.
 • Als er iets onduidelijk of niet correct is, contacteren we je telefonisch.

OPGELET!

 • Je afspraak is pas definitief op het moment dat je van ons een bevestigingsmail in je mailbox ontvangt. Kreeg je geen e-mail? Probeer in dat geval opnieuw een afspraak te boeken.
 • Het maken van een afspraak staat niet gelijk aan het doen van een aangifte. De politie start met andere woorden geen onderzoek op basis van deze summiere gegevens. Om aangifte te doen, moet je langskomen (of voor bepaalde misdrijven via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is).
 • Als je niet komt opdagen, gebeurt er verder niets met de gegevens die je ons verstrekte en zullen wij jou ook niet contacteren voor een nieuwe afspraak.

Tijdens de openingsuren kan je nog steeds terecht in ons commissariaat te Geraardsbergen of de politiepost te Lierde. Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk. Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 054 430 430.

NIEUWE OPENINGSUREN en digitaal loket (kiosk) voor Lierde

Om de kwaliteit en de dienstverlening van het onthaal in beide commissariaten van de politiezone Geraardsbergen/Lierde te verbeteren, werd het onthaal sinds midden 2021 geoptimaliseerd. De openingsuren werden aangepast en er wordt (deels) gewerkt op afspraak. Het gaat om aangiftes en klachten die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Moet de politie dringend actie ondernemen of zijn vaststellingen ter plaatse nodig, bel dan onmiddellijk 112 of 101. De politie blijft 24/24u, 7/7d instaan voor jouw veiligheid!

Openingsuren commissariaat Geraardsbergen (Denderstraat 27):

 • Vrije toegang: maandag en donderdag (08u00 tot 20u00)
 • Op afspraak: dinsdag en woensdag + weekend (vrijdag tot zondag) 
Gewijzigde openingsuren

 

Openingsuren politiepost Lierde (Nieuwstraat 19):

 • Vrije toegang: maandag (09u00 tot 12u00) en woensdag (18u00 tot 20u00)
 • Op afspraak: woensdag (09u00 tot 12u00) en vrijdag (09u00 tot 12u00)
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 054 430 430.