Je wil parkeren in een blauwe zone?

Als je de wagen in de blauwe zone achterlaat, zet je steeds de blauwe kaart voor de voorruit. De straten in de onmiddellijke nabijheid van het handelscentrum zijn blauwe zone. Een overzicht van de zones vind je in het parkeerplan onderaan deze pagina. 

Het gebruik van de 'nieuwe parkeerschijf' is al een aantal jaren verplicht. Hierover bestaan nog steeds misverstanden. De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst.

Wanneer is het gebruik van de schijf verplicht ?

  • In blauwe zones en zones waar het desbetreffende verkeersbord is geplaatst, van maandag tot zaterdag tussen 9 en 18 uur (als er geen andere vermeldingen op het bord staan).
  • Als de parkeerautomaat (betalende zone) defect is.

Hoe uw kaart gebruiken?

Elke bestuurder die op een werkdag of op andere dagen vermeld op de signalisatie, een auto parkeert in een zone met beperkte parkeertijd, moet op de binnenkant van de voorruit of als er geen voorruit is, op het voorste gedeelte van het voertuig, een parkeerschijf aanbrengen, die overeenstemt met het model dat bepaald is door de Minister van Verkeerswezen.

De bestuurder moet de pijl van de parkeerschijf op het streepje plaatsen dat volgt op het tijdstip van aankomst. U mag maximum 2 uur parkeren, behalve als het opschrift of onderbord een kortere parkeertijd aangeeft.

Wie moet geen parkeerschijf gebruiken?

Bestuurders van voertuigen andere dan auto's (bijv. motorfietsen), mindervaliden in het bezit van een speciale parkeerkaart en bewoners in het bezit van een bewonerskaart (op voorwaarde dat er op het bord duidelijk 'Uitgezonderd bewoners' vermeld staat).

Bijkomende info, klik hier

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde via het contactformulier of telefonisch via 054 430 430.