Hoe kan je woningtoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.

Hoe vakantietoezicht aanvragen?

Opgelet: doe je aanvraag minstens zeven dagen voor vertrek.

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen bij jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je hier de 'checklist vertrek'  raadplegen, uitgegeven door de FOD Binnenlandse Zaken.

Je woning beter beveiligen tegen inbrekers?

De vijf gemeentes van de politiezone beschikken elk over diefstalpreventie adviseurs die je graag advies geven over hoe je je woning/appartement/handelspand/bedrijf/... beter kan beschermen tegen inbraak. Hun dienstverlening is volledig gratis!

Raadpleeg hier de gegevens van jouw gemeentelijke diefstalpreventie adviseur.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 02 412 12 12.