Aankondiging nieuw logo politie MINOS

Geachte mevrouw, geachte heer

Met bijzonder veel enthousiasme en trots presenteren wij u ons nieuwe logo en huisstijl.  Ons oude logo heeft zich op een uitmuntende wijze van zijn taak gekweten, maar was wel aan een verfrissingsoperatie toe.

Het resultaat van deze denkoefening bieden wij u dan ook met veel plezier aan. Wij hebben ervoor gekozen om onze nieuwe huisstijl eenvoudig, maar wel duidelijk en krachtig te houden.   Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor interne en externe communicatie. U zal er kennis mee maken op onze brieven, onze sociale media, gadgets enzovoort.  U merkt onmiddellijk op dat de contouren van onze stad en vier gemeentes dadelijk terug te vinden zijn.  Het kleurenpalet is sober, maar eigentijds en fris.  Hieronder vindt u de symboliek die achter onze visuele transformatie schuilt.  Recent hebben wij ook onze visie, missie en waarden hertekend.  Daarom drukten wij de wens uit om onze waarden ‘betrokken’, ‘mensgericht’ en ‘veerkrachtig’ weerspiegeld te zien in ons logo.  Voor onze visie en missie verwijs ik u graag door naar onze webstek.  Graag maak ik dan ook van de gelegenheid gebruik om u te vragen ons te contacteren, wanneer u ons nodig hebt.  U kan dit doen op verschillende manieren, want uw politiezone is zowel telefonisch bereikbaar, als via e-mail, Facebook en Twitter. Op onze webstek vindt u ook een contactformulier.  Opgelet: voor dringende politiehulp belt u altijd 101.

Vriendelijke groet

hoofdcommissaris Siegfried MERTENS

korpschef PZ MINOS

Symboliek van het logo

Betrokkenheid wordt gesymboliseerd door de verscheidenheid van vormen die samen een veerkrachtig geheel vormen. Mensgerichtheid wordt in het logo weerspiegeld door rondingen in typografie en vormen. In de basisvorm van het logo vormt de slogan ‘Altijd voor iedereen’ samen met het embleem van de politie (dat het puntje op de i zet) en de term ‘lokale politie’ één toegankelijk geheel. Iets waar het politiekorps ook voor wil staan. De blauwe kleur staat voor politie, maar ook groene tinten werken en brengen een toegankelijke menselijke toets. Tegelijk geven de gekozen frisse blauwe en groene kleuren een moderne look aan de politiezone MINOS.