Educatief aanbod dienst Verkeer en Mobiliteit

EDUCATIEF AANBOD DIENST VERKEER EN MOBILITEIT 

Hieronder kan je de diensten terugvinden die onze politiezone Minos aanbiedt.

Ondersteuning Verkeersweek

Wanneer scholen werken rond ‘politie en veiligheid’ dan kunnen wij een ondersteuning aanbieden.  Zo kan je de aanwezigheid van een politieagent aanvragen, al dan niet met een dienstvoertuig.
Ben je geïnteresseerd in onze ondersteuning dan kan je contact opnemen via mail met Coordinatie@politieminos.be

Fietsbegeleiding bij uitstappen

Wanneer een school zich in groep per fiets verplaatst, kunnen wij hierbij begeleiden. Wij zorgen mee dat de verplaatsing op een veilige manier gebeurt. Dit kan zowel intern in onze zone alsook verplaatsingen naar naburige gemeentes.  Politiezone Minos bevat een fietsteam dat zich graag hiervoor aanbiedt.  Wil je van deze begeleiding gebruik maken, dan kan je contact opnemen via mail met Coordinatie@politieminos.be.

Aanbod Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV)

Sinds 1 september 2016 kan je voor verkeers- en mobiliteitseducatie beroep doen op de diensten van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV).  Neem, voor het huidige aanbod, een kijkje op www.verkeeropschool.be.

Aanvragen doe je rechtstreeks via www.vsv.be.

Gemachtigd Opzichter

Gemachtigd opzichters spelen een belangrijke rol in het straatbeeld.  Samen met de politie en de gemeenten dragen zij bij tot de verkeersveiligheid.  Zij zorgen ervoor dat voetgangers, in het bijzonder kinderen, veilig kunnen oversteken, onder meer aan de schoolpoort.  Bovendien begeleiden gemachtigd opzichters ook groepen senioren en mindervaliden tijdens uitstappen te voet.  Hun aanwezigheid wordt erg geapprecieerd.

Wij zorgen ervoor dat je als gemachtigd opzichter wordt opgeleid.  Deze opleiding geven wij in het centraal onthaalpunt te Mortsel. Samen zoeken wij naar een gepaste datum voor alle partijen.

Wil je ook als gemachtigd opzichter bijdragen aan de verkeersveiligheid?  Geef je dan op voor onze opleiding via Verkeersexpertise@politieminos.be. Bij vragen, aarzel niet om ons te contacteren.