Grote hinder te Mortsel in de paasvakantie - werken kruispunt N1/N10

Er zullen werken uitgevoerd worden op het kruispunt N1/N10 te MORTSEL. Dit betreft het kruispunt Antwerpsestraat met de Edegemsestraat nabij het Gemeenteplein.

Om zo weinig mogelijk overlast teweeg te brengen, worden de werken gepland in de paasvakantie. Vanaf maandag 8 april 2019 starten de werken en deze zouden moeten afgerond zijn op Paasmaandag 22 april 2019.

Hinder op Antwerpsestraat, richting Mechelen
Omdat het gedeelte Antwerpsestraat tussen Heilig-Kruisstraat en Edegemsestraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, heeft dit een aantal gevolgen:

  • Vanaf het kruispunt Antwerpsestraat-Vredebaan is er enkel nog plaatselijk verkeer mogelijk op de Antwerpsestraat richting Mechelen, tot aan de Heilig-Kruisstraat. Daar wordt de straat afgesloten en kan het verkeer wegrijden via de Heilig-Kruisstraat richting Edegemsestraat;
  • Niet-plaatselijk verkeer richting Mechelen wordt omgeleid via de Prins Boudewijnlaan;
  • Niet-plaatselijk verkeer richting Lier wordt omgeleid via de Heirbaan en Drabstraat;
  • Voetgangers en fietsers kunnen wel langs de Antwerpsestraat de werken passeren in beide richtingen.

Er wordt voldoende signalisatie geplaatst om dit te verduidelijken aan de weggebruiker. In de richting van Antwerpen wordt er niet gewerkt op de Antwerpsestraat en kan het verkeer vrij door.

Hinder op Edegemsestraat
De Edegemsestraat wordt tijdens de werken éénrichting voor gemotoriseerd verkeer. De bouwput die de overkoppeling maakt, zit namelijk erg dicht tegen het kruispunt Antwerpsestraat-Edegemsestraat, wat het te gevaarlijk maakt om dubbelrichtingsverkeer te behouden. Daarom zal het autoverkeer enkel mogelijk zijn van Edegem naar Mortsel. Voetgangers en fietsers kunnen wel in beide richtingen passeren.