Ken jij de European Disability Card (EDC) al ?

 

Dat is een kaart die de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert en hen in die domeinen een aantal voordelen biedt zoals aangepaste begeleiding. Deze kaart toont aan dat de houder een beperking heeft. Beperkingen zijn namelijk niet altijd zichtbaar of fysiek.

 

       edc                                                     

 

Wat is het ?

Je kan de EDC vergelijken met de parkeerkaart voor mindervaliden.  De EDC is echter niet geldig om op een voorbehouden parkeerplaats te parkeren. Hiervoor heb je nog steeds specifiek een parkeerkaart voor mindervaliden nodig.  Een EDC wordt toegekend aan mensen die mobiel zijn, maar een andere (niet zichtbare) beperking hebben. De kaart is strikt persoonlijk en is voor de houder een bewijs van zijn/haar beperking.

De houder van de kaart heeft niet meer rechten of plichten dan andere burgers, maar met deze kaart kan hij/zij begrip en respect vragen voor zijn/haar beperking.

Waarom relevant bij politietussenkomsten ?

De European Disability Card kan ook nuttig zijn bij politietussenkomsten. Deze kaart kan onze politiemensen helpen bij het beoordelen van tussenkomsten waarbij de houders van zulke kaart betrokken zijn. Het zou best kunnen dat deze kaart een ander licht werpt op de politietussenkomst.

Ben je houder van een EDC ? Aarzel dan zeker niet om deze kaart bij een tussenkomst te tonen aan onze politiemensen.

Meer info ?

https://eudisabilitycard.be/nl/de-kaart