Nieuw politiecommissariaat PZ Minos

Politie Minos verhuist in november naar een nieuw politiecommissariaat in de Drabstraat 174 in Mortsel

Het zat er al enige tijd aan te komen: het merendeel van de collega's van onze politiezone verhuist medio november 2020 naar ons nieuwe politiegebouw te Mortsel.

In april 2019 zijn we gestart met de bouw van ons politiecommissariaat. We hebben de opbouw sindsdien vanop de eerste rij mogen meemaken. Week op week zagen we dit alles meer vorm krijgen. De aangestelde bouwcoördinatoren in onze politiezone hebben de bouw, en nu ook de nakende verhuis, vakkundig voorbereid en opgevolgd.

Wie verhuist er?

Uiteraard blijft het voor ons belangrijk om in de wijken een wijkcommissariaat te behouden, zodat burgers ook daar terecht kunnen. De wijkteams, uitgezonderd Mortsel, blijven dus in hun vertrouwde kantoren.

Alle andere diensten (verkeersdienst, dienst Opsporing en Onderzoek, interventiedienst, ondersteunende diensten, …) én de wijk Mortsel verhuizen naar de nieuwbouw.

Wat betekent dit voor de burgers, onze partners en onze leveranciers?

Dit betekent dat de burgers voor een aangifte nog steeds terecht kunnen in één van onze wijkkantoren te Borsbeek, Boechout, Wijnegem of Wommelgem (en ook in Mortsel, maar dan voortaan in de Drabstraat 174) en dus niet meer op het Stadsplein/ op de Liersesteenweg.

De leveranciers of partners kloppen binnenkort niet meer aan in één van de gebouwen op het Stadsplein of Liersesteenweg, maar richten zich dan ook tot onze nieuwbouw.

Met andere woorden, wij verlaten binnenkort de gebouwen op het Stadsplein en de Liersesteenweg.

Contactgegevens?

Wij behouden al onze vertrouwde telefoonnummers en e-mailadressen, enkel het adres verandert. Het online aangiftesysteem blijft behouden, dus voor een klacht of aangifte maak je online een afspraak.

Wij kijken er enorm naar uit om binnenkort onze intrek te kunnen nemen en jullie daar te mogen ontvangen. Gezien de coronamaatregelen bekijken we nog hoe en vooral wanneer er mogelijk opendeurdagen kunnen worden georganiseerd.

We houden jullie op de hoogte!

Politie Minos