Klik niet te snel: opgelet voor phishing!

Oktober staat in het teken van een bewustmakingscampagne

 georganiseerd door het Centrum voor Cybersecurity België en de Cyber Security Coalition . Dit jaar ligt de nadruk op phishing.

Bij phishing wordt de aandacht van de gebruiker getrokken. Hij krijgt een bericht met een link naar een site waar hem wordt verzocht zijn gegevens in te vullen, zogezegd omdat hij is uitgelogd, omdat er een technisch probleem is opgetreden enz.

Enkele tips tegen phishing:

  • Klik niet op een link of een bijlage in een mail die verdacht lijkt.
  • Als je op interactieve websites gaat of als je op je persoonlijke pc bankverrichtingen moet uitvoeren, let er dan op dat het adres zeker begint met https.
  • Als je een verdachte mail ontvangt, neem dan op een andere manier (ander e-mailadres, telefoon …) contact op met de persoon die hem heeft gestuurd, ter bevestiging dat het bericht wel degelijk van hem komt.
  • Verspreid geen persoonlijke informatie via mail (bankgegevens, gebruikersnaam, wachtwoord).
  •  Activeer de phishingbescherming van je browser en de spamfilter van je e-mail.Update regelmatig je antivirusprogramma en andere software.

voor meer info surf naar www.safeonweb.be

Sinds januari 2019 ontving het Centrum voor Cybersecurity meer dan een miljoen e-mails van burgers. Bent u niet zeker van een mail stuur deze naar   verdacht@safeonweb.be

 

Labels