Europese dag van het slachtoffer - www.slachtofferzorg.be

Donderdag 22 februari 2024 is het de Europese Dag van het Slachtoffer, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de rechten van slachtoffers. Ons korps staat dagelijks in voor de professionele opvang van slachtoffers. Voor slachtoffers en getuigen staat er heel wat informatie gebundeld op www.slachtofferzorg.be. 

dag van het slachtoffer 2024

Op www.slachtofferzorg.be vinden slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen, rampen en aanslagen informatie op juridisch, praktisch en emotioneel vlak. Ook naasten van deze slachtoffers en getuigen kunnen voor informatie en ondersteuning op deze website terecht. Voor verschillende feiten biedt de website specifieke informatie en wordt er dieper ingegaan op wat slachtoffers zelf kunnen doen en wie hen kan helpen. Zo werd de website onlangs aangevuld met informatie rond een woningbrand, een arbeidsongeval en ouderenmis(be)handeling.

Wist je dat de website ook info biedt rond verkeersagressievluchtmisdrijven en een verdacht overlijden? Kom je in contact met slachtoffers en hun naasten of getuigen van deze feiten, breng hen dan zeker op de hoogte van de website zodat zij daar de nodige verdere info en ondersteuning kunnen vinden.