Overlastcontrole in omgeving leegstaande panden Parkwijk Turnhout

De politie Regio Turnhout voerde op woensdag 1 maart een uitgebreide overlastcontrole uit in de omgeving van de Turnhoutse Parkwijk. Tijdens de gecoördineerde actie werd onder andere een dealershoeveelheid drugs aangetroffen. Twee personen werden opgepakt.

Overlastcontrole Parkwijk Turnhout

In de omgeving van de Parkwijk, aan de zuidrand van de stad Turnhout, organiseerde de politie Regio Turnhout vandaag een grootschalige controleactie. De verschillende woningclusters, de zogeheten plantsoenen, hebben te kampen met verschillende vormen van overlast zoals druggebruik, diefstallen, sluikstort en handel in drugs.

De politie ontvangt regelmatig klachten uit deze omgeving naar aanleiding van hangjongeren. Als gevolg van een grootschalig renovatieproject is er momenteel ook heel wat leegstand in de Parkwijk. Daarom werden de voorbije maanden al heel wat extra patrouilles naar deze overlastgevoelige plaats georiënteerd.

Controle 

In samenspraak met ‘De Woonboog’, de eigenaar van deze panden, werden de leegstaande gebouwen vandaag grondig gecontroleerd.

Rond 12.00 uur startte de operatie waarbij de politie een 100-tal panden doorzocht. Ook het in- en uitgaande verkeer werd gecontroleerd. De politie zette hiervoor een 50-tal mensen in met verschillende specialisaties. Ook de politiehonden werden ingeschakeld. Rond 15.00 uur werd de actie afgerond.

Resultaten 

Tijdens de controle werd in één pand onder andere een hoeveelheid drugs aangetroffen die wijst op drugshandel. De politiedienst trof ook een vreemdeling aan die illegaal in België verblijft en een geseind persoon werd opgepakt. Beiden mochten intussen beschikken.

Toekomst 

In de toekomst worden nog gecoördineerde controles gepland om de overlastproblematiek op bepaalde plekken snel mogelijk aan te pakken. 

Labels