Toezicht & noodhulp

De politieploegen die je dag en nacht tegenkomt op straat behoren tot de interventiedienst. Zij staan 24 op 7 uur voor je klaar.

interventie teno

Zij reageren vooral op dringende oproepen, maar ook voor minder dringende oproepen komen zij ter plaatse. Wanneer ze even geen oproepen hebben, patrouilleren zij in de politiezone en houden zij je buurt in de gaten.

Je kunt de interventieploegen het best bereiken via het noodnummer 101. De meldkamer zorgt er dan voor dat ze zo snel mogelijk bij je komen.

Ben je slachtoffer van een misdrijf, getuige van een verkeersongeval of zie je verdachte personen of voertuigen in je buurt? Twijfel dan niet en bel het nummer 101.

Actie overlast: Tijdens de weekends wordt afhankelijk van het aantal fuiven en andere evenementen een bijkomende evenementenploeg samengesteld. Deze ploeg houdt zich voornamelijk op in de buurt van evenementen (fuiven, kermissen...) en ziet toe op geluidsoverlast en andere problemen welke gepaard gaan met het uitgangsleven.

Benieuwd naar wat voor oproepen onze collega's van interventie zoal krijgen? Bekijk dan zeker onderstaande afbeeldingen en ontdek hoe een dag in het leven van een inspecteur bij team interventie eruitziet.