Lokale politie Heusden-Zolder neemt 2 voertuigen in beslag tijdens gerichte snelheidscontroles

Afgelopen weekend heeft de lokale politie gerichte snelheidscontroles uitgevoerd. Hierbij werd een voertuig in beslag genomen wegens niet ingeschreven, niet verzekerd en niet gekeurd. 

Verkeer

Tijdens de gerichte snelheidscontroles door de lokale politie Heusden-Zolder op de Kolderstraat werd een voertuig in beslag genomen. De aandacht van de patrouillewagen werd getrokken doordat het kenteken niet op de juiste manier was bevestigd. Bij een controle van de nummerplaat, bleek deze toegekend te zijn aan een ander voertuig. Verder bleek dat het voertuig niet geldig gekeurd was, alsook niet geldig verzekerd en ingeschreven. Een tweede voertuig werd op de Koolmijnlaan in beslag genomen wegens geluidsoverlast. De uitlaat maakte dermate veel lawaai dat omstaanders opgeschrikt werden en de openbare rust verstoord werd. Dit kadert tevens in de aanpak van de knalpottereur, een belangrijk onderwerp voor het lokaal bestuur.  

Op de Edward Staintonstraat werd een bromfiets op de snelheidsrollen geplaatst en daaruit bleek dat de bromfiets was opgedreven. De bromfiets werd ter plaatse in beslag genomen voor een termijn van 30 dagen.

Er werden ook 3 rijbewijzen ingetrokken omdat de bestuurders achter het stuur hun gsm gebruikten. 

Verder zijn er ook mobiele flitscontroles uitgevoerd op diverse locaties. In totaal werden 409 voertuigen gecontroleerd, waarbij 42 overtredingen zijn vastgesteld. Deze overtreders zullen kortelings een boete ontvangen. 
 

Labels