Hoe aangifte doen ?

Ben je slachtoffer van een misdrijf ? Werd je wagen beschadigd ? Was je betrokken in een verkeersongeval met gewonden ? Je portefeuille gestolen of kwijt ? Aarzel dan niet om aangifte te doen bij de politie. Alleen dan kan een onderzoek gestart worden.

Er zijn drie manieren waarop je aangifte kan doen :

 • Op het commissariaat : tijdens de openingsuren (van maandag tot vrijdag van 07:00 uur tot 19:00 uur, zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur, zon- en feestdagen gesloten);
  Vanaf 01/07/2018 :
       Maandag en donderdag van 7:30 uur tot 19:00 uur
       Dinsdag, woensdag en vrijdag van 7:30 uur tot 17:30 uur
       Zaterdag van 9:00 uur tot 15:00 uur
       Zon- en feestdagen gesloten
 • Online aangifte doen : voor bepaalde feiten kan je aangifte doen via het online politieloket;
 • Ter plaatse : bij dringende interventies of misdrijven waarbij vaststellingen nodig zijn komt de politie ter plaatse.

Aangiftes via de telefoon, e-mail of sociale media zijn niet mogelijk.

Niet-dringende meldingen zoals geluidsoverlast, defecte verkeerslichten, … kunnen wel telefonisch gemeld worden via 011/45.01.11.

Op het commissariaat

In het commissariaat van Heusden-Zolder kan tijdens de openingsuren terecht om aangifte te doen of een klacht neer te leggen. Hier kan je eveneens de nodige documenten bekomen in geval van verlies of diefstal van officiële documenten (identiteitskaart, rijbewijs, …).

Online aangifte doen

Online aangifte doen kan via het digitaal loket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar. Dit geef u de mogelijkheid om online aangifte te doen van bepaalde misdrijven, een aanvraag te doen voor woningtoezicht of het aanmelden van je alarmsysteem.

Lees meer...

Ter plaatse

In nood, bij dringende interventies (verkeersongevallen met gewonden) of bij feiten waarbij vaststellingen noodzakelijk zijn (inbraak, winkeldiefstal met camerabeelden) of waarbij de daders nog aanwezig zijn, komt de politie ter plaatse.

Bel 101 of 011/45.01.11.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 011 45 01 11.