Ik wil politieagent worden

Hoe begin je daar aan ? Wat verdient dat ? Welke zijn de doorgroeimogelijkheden ? Waar kan ik meer informatie krijgen ?

Welke fysieke proeven moet ik doorstaan ? Kunnen vrouwen/meisjes dat ook ? Natuurlijk !

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen die je je ongetwijfeld stelt als je bij de politie wil, krijg je van onze beroepenvoorlichters of je gaat naar de website http://www.jobpol.be/home/index_lang.

Op dit forum http://www.politieforum.be worden zeer veel vragen betreffende de politieopleiding gesteld en ook beantwoord.

Onze beroepenvoorlichters

Voor meer informatie over een job bij de politie kan je steeds terecht bij onze beroepenvoorlichter :

  • Provost Hans, Broux Bert en Colemont Helga

jobpol.be

Je vindt allerlei informatie over de selectie (voorwaarden, proeftesten, inschrijvingsformulieren...) op de website van de rekruteringsdienst van de federale politie: www.jobpol.be.

Een voorproefje krijg je in de recruteringsfilm van de federale politie (Youtube).

Sinds de politiehervorming verloopt de selectie van de personeelsleden voor de politie via een federale dienst : de dienst rekrutering en selectie.

Op hun website http://www.jobpol.be/home/index_lang vindt u alle informatie over een loopbaan bij de politie.

De lokale politie Heusden-Zolder beschikt over beroepenvoorlichters, waarmee u tijdens de kantooruren een afspraak kan maken. Zij geven u de nodige uitleg over het beroep en allerlei tips om voorbereid aan deze selectie te kunnen beginnen.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Heusden-Zolder via het contactformulier of telefonisch via 011 45 01 11.