Aanhoudingen na talrijke fiets- en bromfietsdiefstallen

De Leuvense politie heeft afgelopen paasweekend verschillende fiets- en bromfietsdieven gevat. Er werd reeds enige tijd een opvallende stijging opgemerkt in het aantal diefstallen van fietsen en bromfietsen in het Leuvense. De dieven hadden het vooral op garageboxen gemunt. Afgelopen weekend ging de bal dan aan het rollen door twee tips van burgers over vermoedelijk gestolen fietsen.

Eén tip leidde de speurders naar een huis in Leefdaal en een garagebox in de Tervuursestraat in Leuven.  Op deze locaties werden tal van gestolen fietsen en bromfietsen aangetroffen. In het kader van dit onderzoek werd een 27-jarige man voor de onderzoeksrechter in Leuven geleid en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Een andere tip ging over een appartementsgebouw in Kessel-lo. In de garages van dit gebouw trof de politie meer dan tien fietsen en bromfietsen aan. Voor een aantal van deze fietsen en bromfietsen werd in het verleden reeds aangifte gedaan voor diefstal. In een diepvries in één van de garages werd ook 100 gram amfetamines gevonden. Uit de eerste onderzoekdaden blijkt dat het hier zou gaan om een lokale dadergroep die samenwerkte om de diefstallen te plegen. Een 27-jarige bewoner van het gebouw en zijn 31-jarige kompaan werden voor de onderzoeksrechter in Leuven geleid. Ook zij werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het onderzoek wordt verdergezet door de lokale onderzoeksdienst van de politiezone Leuven. De speurders proberen nu te achterhalen welke fietsen waar gestolen zijn en zoeken actief naar de eigenaars van de gestolen goederen.

 

Bron: Parket Leuven