Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 016 21 06 11.
Combi die over Grote Markt rijdt

Nieuws

Jeanne en Marcelle Schollaert

Jeanne en Marcelle Schollaert.
Is er nog veel uitleg nodig bij deze 2 namen?  Ze doen bij de meeste bewoners in Leuven al meteen een belletje rinkelen vermoeden we … 

Affiche Leuven je geraakt er zo

Wie naar Leuven wil komen, kan terecht op www.zonaarleuven.be. Dat is een online tool die het stadsbestuur liet ontwikkelen en mobiliteitsadvies op maat geeft, welk vervoersmiddel je ook kiest. “Er bestaan nogal wat misverstanden over de bereikbaarheid van Leuven. Daarom lanceren we de campagne ‘Leuven, je geraakt er zo!’, om inwoners en bezoekers te informeren over de verschillende manieren om naar het stadscentrum te komen”, zeggen schepenen Carl Devlies, Erik Vanderheiden en Mohamed Ridouani. Wie met het openbaar vervoer of de fiets komt, krijgt interessante tips. Autogebruikers vinden er een eenvoudige interactieve parkingzoeker.

Groepsfoto van het fietsteam voor het stadhuis van Leuven

Politie Leuven heeft de voorbije jaren uiteenlopende initiatieven genomen om op een adequate manier te kunnen inspelen op veiligheids- en leefbaarheidsproblemen en de impact hiervan op de politiewerking. Eén van de krachtlijnen hierbij is ‘meer blauw gericht op straat’ waarbij gefocust wordt op een intensieve en gerichte inzet op specifieke onveiligheidsfenomenen. Met de opstart van een Fietsteam wil politie Leuven nog meer inzetten op verkeersveiligheid in de binnenstad en de aanpak van overlastgerelateerde fenomenen. Daarnaast speelt politie Leuven ook in op de impact van het verkeerscirculatieplan op de politiewerking en zet ze een stap vooruit richting een ecologische en groene politie.
 

Parkeerverbod

Vanaf 1 februari 2018 is het mogelijk om je vergunning voor inname openbaar domein online aan te vragen. Je hoeft hiervoor dus niet langer naar het politiecommissariaat te komen wanneer je een container of verhuiswagen wil plaatsen of een parkeerverbod wil aanvragen. Vraag je vergunning wel tijdig aan:

  • 5 werkdagen vóór activiteiten of werken die geen verkeershinder veroorzaken.
  • 10 werkdagen vóór activiteiten of werken die het verkeer belemmeren.
  • Is je aanvraag hoogdringend (uiterlijk 2 werkdagen voor de aanvang van de werken), neem dan voorafgaandelijk telefonisch contact op met onze baliemedewerker (016 210 620) tijdens de openingsuren om te verifiëren of de aanvraag nog kan behandeld en goedgekeurd worden.

 

Motorrijder van de dienst verkeer

Tijdens de eerste zes maanden van 2017 daalde het aantal verkeersongevallen met 8,1% tegenover dezelfde periode van vorig jaar. Traditioneel zien we echter een stijging van het aantal verkeersongevallen in september en oktober, niet toevallig de start van het school- en academiejaar, het moment waarop grote groepen van weggebruikers zich weer in het verkeer begeven. De Leuvense politie wil deze stijgende trend dit jaar doorbreken, enerzijds door de komende maanden weggebruikers te sensibiliseren van het belang van de kennis van de verkeersregels en anderzijds door intensief te controleren op het naleven ervan. Daarnaast vragen wij aan alle weggebruikers om hoffelijk te zijn en oog te hebben voor elkaar. Zo werken we samen aan een verkeersveilig Leuven.

Laatste nieuws