Nieuws

Nieuwsbrief Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Resultaten van de verkeersactie van donderdag 16 januari 2020

De Dienst Verkeer van de Leuvense politie hield donderdagavond een verkeersactie in Leuven en Wijgmaal.

Resultaten van de alcoholactie in de nacht van 11 op 12 januari 2020

Zaterdagavond en -nacht controleerde de verkeerspolitie 716 bestuurders op alcohol. Daarvan hadden er 6 te veel gedronken.

Met deze tips ben jij gauwdieven te snel af

Van 3 tot 31 januari 2020 zijn er wintersolden in Leuven. Veel plezier gewenst als je gaat shoppen. Wie weet, doe je wel het koopje van de eeuw. Jammer genoeg willen ook gauwdieven hun slag slaan tijdens deze periode. Ze houden immers van drukte, want dan is het makkelijker om mensen te bestelen. Met deze tips laat je de gauwdieven je dag niet verpesten.

Overzicht van de nieuwjaarsnacht

In de nacht van oud op nieuw zette de Leuvense politie 20 extra manschappen in om toezicht te houden tijdens de festiviteiten doorheen de stad. Vooral de Countdown op de Oude Markt trok heel wat volk. De politie hield een oogje in het zeil terwijl 11.000 feestvierders samen de start van 2020 vierden. De politieploegen konden enkele schermutselingen in de kiem smoren en een medische post ter plaatse verzorgde een paar lichte verwondingen. De sfeer was uitgelaten en grote incidenten bleven uit.