Nieuws

affiche 1 dag niet

Op 26 oktober vindt de vijfde editie van '1 dag niet' plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Tijdens de week van 22 tot en met 28 oktober worden tal van initiatieven georganiseerd. 

sorry we zijn gesloten

Donderdag 1 november

  • Op donderdag 1 november (Allerheiligen) zijn alle administratieve diensten, de Dienst Vergunningen, de wijkkantoren, de arrondissementele stallingsplaats en de fietscentrale gesloten.
  • Voor dringende politiehulp of aangiftes kan je permanent terecht op het onthaal van het Politiehuis op de Philipssite of via de noodnummers 016 21 06 10 of 101.

Vrijdag 2 november 

Philippe Maertens

Onze senior van de maand oktober is een buitengewoon dynamisch en actief man, heel zijn leven al en op zijn 84ste nog steeds. Philippe Maertens is een geboren en getogen Leuvenaar. Na de Grieks-Latijnse humaniora behaalde hij het diploma van handelsdirecteur aan het Nationaal Instituut voor Hogere Studies in Brussel.

Motorrijder van de dienst verkeer

In  2017 daalde het aantal verkeersongevallen met 7,4%. Traditioneel zien we elk jaar echter een stijging van het aantal verkeersongevallen in september en oktober, niet toevallig de start van het school- en academiejaar, het moment waarop grote groepen van weggebruikers zich weer in het verkeer begeven. De Leuvense politie wil deze stijgende trend dit jaar doorbreken, enerzijds door de komende maanden weggebruikers te sensibiliseren van het belang van de kennis van de verkeersregels en anderzijds door intensief te controleren op het naleven ervan. Daarnaast vragen wij aan alle weggebruikers om hoffelijk te zijn en oog te hebben voor elkaar. Zo werken we samen aan een verkeersveilig Leuven.

wielrenner

Op 16 september vindt de 52ste editie van de wielerwedstrijd de Grote Prijs Jef Scherens plaats. Wil je je graag voorbereiden, dan kan je hier terecht voor een aantal praktische vragen.