Nieuws

Wil je tussen 7 en 21 uur een aangifte of een melding doen in het Politiehuis op de Philipssite, dan vragen we je om op voorhand een afspraak te boeken op onze website. In het Wijkcommissariaat Leuven kan je ook terecht na een afspraak.
Het onthaal op afspraak zorgt voor een betere service en de wachttijden worden korter. Je kan immers net voor die afspraak kiezen die jou het best past.

Knop

! Draag in het politiecommissariaat steeds een mondmasker waar dit wordt aangegeven en houd overal 1,5 meter afstand. Deze regels helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Resultaten van onze verkeersactie met de Vlaamse belastingsdienst VLABEL

De verkeersdienst van de Leuvense politie hield donderdag samen met de Vlaamse belastingsdienst VLABEL een verkeersactie  op de Meerdaalboslaan in Leuven.

Veilig op straat

Door je eigen gedrag aan te passen en een aantal elementaire veiligheidsredenen in acht te nemen, kan je ook als senior instaan voor je eigen veiligheid. We zetten een aantal tips op een rijtje.

Resultaten van onze alcohol- en verkeerscontrole op zaterdag 9 januari 2021

Zaterdagavond zette de verkeerspolitie 104 bestuurders aan kant voor een alcohol- en drugscontrole. Drie bestuurders hadden een glas te veel op en één testte positief op drugs. Van twee van hen, waaronder de bestuurder die positief testte op drugs, werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Alcoholcontrole van oud naar nieuw

Onze verkeersdienst hield op oudejaarsavond een actie in het kader van alcohol in het verkeer. Hierbij werden 70 bestuurders gecontroleerd.