Nieuws

Nieuwsbrief Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Resultaten Fietsteam eerste helft 2019

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar schreef het Fietsteam 2.618 processen-verbaal uit voor verkeersovertredingen begaan door automobilisten en fietsers. Heel wat van die overtredingen werden vastgesteld tijdens toezicht op grote infrastructuurwerken zoals op de Tiensevest en de Tiensesteenweg.

Resultaat snelheidscontroles maand juli

De voorbije maand juli controleerde het anoniem flitsvoertuig van de verkeerspolitie 19.621 auto’s. Daarvan reden er 795 te snel. De overtreders kregen ondertussen allemaal een proces-verbaal in de bus.

Sluiting politiediensten op 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart)

Op donderdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) zijn al onze politiediensten gesloten, met uitzondering van het onthaal van de Philipssite.

Voor dringende politiehulp kan je:

  • 24u/24u terecht op het onthaal van het politiegebouw op de Philipssite
  • 24u/24u terecht via de noodnummers 016 21 06 10 of 101.
Resultaten van de verkeersactie in de nacht van 3 op 4 augustus 2019

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus hield de Verkeersdienst van de Leuvense politie met zes politiemensen een verkeersactie op de Aarschotsesteenweg in Wilsele en de Diestsesteenweg in Kessel-Lo.