Nieuws

deelenemers corrida

Op zondag 30 december vindt de 21ste eindejaarscorrida plaats in Leuven. Het parcours wordt volledig afgesloten gedurende de duur van het evenement. Hou rekening met verkeer- en parkeerbeperkingen.

Logo eclips

Op zaterdag 8 december werden In totaal maar liefst 7181 voertuigen ANPR-gescand en gecontroleerd in politionele en fiscale databanken. Van de gescande voertuigen werden 320 voertuigen en hun inzittenden aan een grondige controle onderworpen. In totaal werden 180 personen grondig gecontroleerd waarvan er maar liefst 70 gekend waren bij de politie voor één of meerdere feiten. Voorts bleken 14 voertuigen betrokken te zijn bij eerdere feiten. Dit zijn slechts enkele resultaten van de grootschalige multidisciplinaire controle waarmee het project ECLIPS uit de startblokken is geschoten.

sorry we zijn gesloten

Op vrijdag 14 december vanaf 12 uur zijn onze ondersteunende diensten gesloten. Ook de Dienst Vergunningen, de Fietscentrale en de wijkcommissariaten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele-Wijgmaal zijn gesloten.

Voor dringende zaken en aangiftes kan je:

  • 24u/24u terecht op het onthaal van het politiegebouw op de Philipssite
  • 24u/24u terecht via de noodnummers 016 21 06 10 of 101.
Herman Verbruggen

De ontmoeting met Herman verloopt vanaf de eerste noot geanimeerd. Al snel blijkt hij een gepassioneerd en bevlogen man.  Herman vertelt niet alleen, hij brengt op een enthousiaste manier een verhaal dat aanstekelijk werkt. Hij slaagt er in om bij zijn toehoorders de interesse in de oude geschiedenis van Leuven wakker te maken ...  En dat is vaak een hele verdienste!

Nieuwsbrief Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven slaan de handen in elkaar en starten met een digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.