Nieuws

Wil je tussen 7 en 21 uur een aangifte of een melding doen in het Politiehuis op de Philipssite, dan vragen we je om op voorhand een afspraak te boeken op onze website. In het Wijkcommissariaat Leuven kan je ook terecht na een afspraak.
Het onthaal op afspraak zorgt voor een betere service en de wachttijden worden korter. Je kan immers net voor die afspraak kiezen die jou het best past.

Knop

! Draag in het politiecommissariaat steeds een mondmasker waar dit wordt aangegeven en houd overal 1,5 meter afstand. Deze regels helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Resultaten van onze verkeerscontrole op zaterdag 10 april 2021

Zaterdagavond hield de verkeersdienst een controle op de Lüdenscheidsingel, de Aarschotsesteenweg en de Mechelsesteenweg. Er werden in totaal 59 voertuigen gecontroleerd.

(Ver)bouwplannen? Neem een diefstalpreventieadviseur onder de arm!

Heb je bij het kiezen van jouw nieuwe ramen en deuren ook aan inbraakbeveiliging gedacht?

 

Poging tot phishing met valse vaccinatie-uitnodigingen

In Wallonië zijn verschillende pogingen tot phishing met valse vaccinatie-uitnodigingen gesignaleerd. Dat meldt het kabinet van Waals Minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS). Joris Moonens, de woordvoerder van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, bevestigt dat er ook in Vlaanderen al een beperkt aantal meldingen is binnengelopen.

De senior van de maand april

Onze senior van de maand april 2021 is Frans Longin. Een boeiend man met een lang verhaal. De wieg van Frans stond in Itterbeek, waar hij werd geboren op 14/07/1936. Neem even de tijd voor een bloemlezing van de meest markante gebeurtenissen in het leven van onze senior van april.