Nieuws

Nieuwsbrief Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Resultaten van de verkeersactie van zaterdag 15 februari 2020

Verschillende ploegen van de verkeerspolitie hebben de ganse zaterdagnacht op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Op een vijftal plaatsen werden automobilisten uit het verkeer gehaald en aan een alcoholtest onderworpen.

Blijvende inzet voor geluid zonder oorgetuit in Leuven

Leuven is een bruisende stad. Er zijn zeer veel activiteiten, evenementen en verenigingen, nog meer horeca en tot slot duizenden studenten. Ze zorgen voor een leuke sfeer, maar af en toe zijn ze ook wel luid. En dat kan uiteraard zorgen voor onvrede. Daarom tekende stad Leuven, samen met de lokale politie, een duidelijk en coherent beleid uit om geluidsoverlast zo veel mogelijk in te perken. 

Resultaten van een grootschalige verkeerscontrole op zaterdag 8 februari 2020

Zaterdagavond en -nacht hield Lokale Politie Leuven een grootschalige verkeerscontrole. In totaal moesten 650 chauffeurs een alcoholtest afleggen. 7 bestuurders hadden te veel gedronken. De controles vonden plaats op de Brusselsesteenweg en de Nieuwe Mechelsesteenweg.

Verkeersveiligheid en -leefbaarheid waren en blijven een prioriteit voor politie Leuven. Daarbij gaat de aandacht naar het gedrag van alle soorten weggebruikers en de interactie tussen hen allemaal. Respect voor de verkeersregels en respect voor elkaar in het verkeer staan centraal. Het aantal verkeersongevallen blijft reeds enkele jaren vrij stabiel in Leuven en dat met een stijgend aantal verkeersdeelnemers, maar elk verkeersongeval is er één te veel! De verschillende actieplannen in het raam van onder meer snelheid, voorrang, alcohol en drugs, zichtbaarheid, enz. hebben maar één enkel doel: bijdragen tot de verkeersveiligheid en -leefbaarheid van onze stad. Spijtig genoeg leert de ervaring ons dat heel wat weggebruikers, of het nu voetgangers, fietsers of automobilisten zijn, de regels en elkaar enkel respecteren als er kans bestaat dat een overtreding geverbaliseerd wordt.