Nieuws

Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Blauw licht

De verkeerspolitie controleerde zaterdagavond en -nacht 633 bestuurders op alcohol. 

Alcoscan

Sinds maart hangt er een Alcoscan in parking Ladeuze en in de Minckelersparking. Met dit alcoholtestapparaat kunnen bestuurders gratis een alcoholtest uitvoeren en beslissen om niet in de auto te stappen als ze een glaasje te veel op hebben. Deze bewustmakingscampagne is een initiatief van stad Leuven i.s.m. het fonds Emilie Leus, een organisatie die sensibiliseert over veiligheid in het verkeer.

Alcoholcontrole

De verkeerspolitie controleerde zaterdag met twee anonieme voertuigen. In totaal plukten ze 94 bestuurders uit het verkeer.

geparkeerde auto's

In 2018 werden in Leuven 201 feiten van diefstal uit en aan voertuigen geregistreerd. Dat is één feit minder dan in 2017. Dit cijfer is het laagste aantal sinds 2005.