Nieuws

Wil je een aangifte of een melding doen in het Politiehuis op de Philipssite, dan kan je op voorhand online een afspraak boeken. In het Wijkcommissariaat Leuven werken we enkel op afspraak.
Het onthaal op afspraak zorgt voor een betere service en de wachttijden worden korter. Je kan immers net voor die afspraak kiezen die jou het best past.

Knop

! Draag in het politiecommissariaat steeds een mondmasker waar dit wordt aangegeven en houd overal 1,5 meter afstand. Deze regels helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Resultaten fietscontrole op 30/09 en 1/10/2020

Inspecteurs van de Dienst Verkeer en het Fietsteam controleerden woensdagavond en –nacht in de binnenstad of fietsers zich hielden aan de verkeersregels. De focus lag op het gebruik van de fietsverlichting.

Onze senioreninspecteurs lanceren de seniorenpostbus

Contact houden met de doelgroep, dat is een van de kerntaken van onze doelgroepeninspecteurs. Maar wat als het coronavirus daar een stokje voor steekt? Onze senioreninspecteurs Patricia Van de Walle en Jean-Lou De Graef kwamen met een origineel plan op de proppen om toch op de hoogte te blijven over wat er bij 'hun' senioren leeft.

Senior van de maand oktober

Adri Van Rillaer – officieel André-Gustave – is een geboren Leuvenaar en onze senior van de maand oktober. Enkele maanden geleden werd Adri 77 jaar. Als gewezen journalist, copywriter en hoofdredacteur van verschillende vakbladen laten we hem graag aan het woord. Adri wil ons tonen hoe hij en zijn generatiegenoten keer op keer vanaf de eerste rij toekeken hoe wij in zeventig jaar tijd van dorpelingen veranderden in ware wereldburgers ...

Resultaten controle zwaar vervoer op 16 september 2020

Op woensdag 16 september hield onze Dienst verkeer tussen 7 en 15 uur een controle op zwaar vervoer ter hoogte van de op- en afrit van de autosnelweg Bertem. De actie vond plaats in samenwerking met verschillende controlediensten inzake tachograaf en ADR (gevaarlijke stoffen) van het Vlaams Gewest. Het mobiele keuringsstation van GOCA, de omgevingsinspectie, controleurs van FOD Mobiliteit en twee motorrijders van de federale wegpolitie namen eveneens deel.