Nieuws

Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Blauw licht

Donderdagavond hield de Dienst verkeer van de Leuvense politie een verkeersactie op verschillende locaties rond Leuven.

Kindje aan verkeerslicht

Op woensdag 9 oktober werd het vernieuwde verkeerspark van de Politie Leuven in het Provinciedomein Kessel-Lo ingehuldigd. Zowel de infrastructuur als de pedagogische aanpak werden aangepast. 

Blauw licht

Ook de Leuvense politie nam deel aan de flitsmarathon op dinsdag 8 oktober 2019. Er werden twee flitsploegen ingezet op 7 verschillende locaties in Leuven.

Optreden Oude Markt

Stad Leuven, Lokale Politie Politie Leuven en vzw Oude Markt nemen maatregelen voor een veilig uitgaansleven met respect voor de stad en haar inwoners.
Leuven is een bruisende stad, met een levendig uitgaansleven. De stad is ook in volle groei, met meer inwoners, studenten en bezoekers. Dat zorgt voor een fijne dynamiek op elk moment van de dag, maar soms ook voor overlast, specifiek in het uitgaansleven op de Oude Markt.