Nieuws

Veilig Leuven

De preventiedienst van de stad Leuven en politie Leuven sloegen eind oktober 2018 de handen in elkaar en startten de digitale nieuwsbrief ‘Veilig Leuven’.  Deze nieuwsbrief richt zich op mensen die niet actief zijn op sociale media, maar toch graag op de hoogte blijven over wat reilt en zeilt in Leuven op vlak van veiligheid & preventie. Inschrijven kan je hier.
 

Logo verkeersles

Wat als de Leuvense politie een verkeersovertreding vaststelt van een minderjarige? Lokale Politie Leuven verdeelt de kinderen en jongeren in drie categorieën: jonger dan 12 jaar, tussen 12 en 16 jaar en tussen 16 en 18 jaar. De jongsten komen weg met een vermaning. De jongeren tussen 16 en 18 jaar worden strafrechtelijk als meerderjarig beschouwd en zij krijgen dus net dezelfde boete als een volwassene. De adolescenten tussen 12 en 16 jaar krijgen sinds eind 2007 een zogenaamd jongerenproces-verbaal en worden verplicht om twee uur verkeersles te volgen.

Zwaailicht

De verkeerspolitie controleerde zaterdagavond en -nacht op alcohol en drugs op verschillende plaatsen in Leuven. 

blauw licht

De verkeerspolitie deed in de nacht van 4 op 5 april een verkeerscontrole in verscheidene straten in Leuven.

Snelheidsmeter

1 op 3 ongevallen is nog steeds te wijten aan overdreven snelheid. Daarom doen ook wij mee aan de flitsmarathon van 3 april.