Aanleg fietssuggestiestroken

Van 10 tot en met 14 juni worden een aantal fietssuggestiestroken aangelegd. Op 10 juni is de Havenkant (tussen de Vaartstraat en de Schipvaartstraat) aan de beurt, nadien volgen de Jean-Baptiste Van Monsstraat, de Kapucijnenvoer (tussen de Tervuursevest en de Janseniusstraat), de Brusselsestraat (tussen de Tessenstraat en de Ridderstraat) en de Naamsestraat (tussen de Naamsepoort en de Sint-Michielsstraat) respectievelijk op 11, 12 juni, 13 en 14 juni. 

De suggestiestroken komen er om de veiligheid van de fietsers te verhogen. Om de hinder te beperken, worden de werken ’s nachts tussen 20.00 uur en 6.00 uur uitgevoerd. Afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden heeft de aannemer één tot vier nachten nodig om de werken uit te voeren.

Om de werken vlot te laten verlopen, is parkeren in de werfzone verboden. Tijdens het aanbrengen en het uitdrogen van de fietssuggestiestrook is er via de zijstraten geen verkeer mogelijk van en naar de straat waar de werken plaatsvinden. Ook opritten en inritten zijn tijdens de werken niet bereikbaar. In de aanliggende straten leiden signalisatieborden het verkeer tijdelijk om. Doorgaand verkeer in de straat kan de mobiele werf wel langzaam passeren. Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen de werken passeren, maar ondervinden hinder. 

De timing kan door de weersomstandigden nog veranderen. Hou daarom ter plaatse de signalisatie in het oog. Zo ken je de precieze timing.