De senior van de maand januari

Lisette Smets is onze eerste senior van de maand in 2021. Ze is een Leuvenaar in hart en nieren, want geboren en getogen in onze stad. Ondertussen woont ze er al 79 jaar. Neem gerust de tijd om Lisette wat beter te leren kennen; hieronder lees je haar verhaal.

Lisette Smets

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om te beginnen werken en bij dezelfde werkgever te blijven tot aan je pensioen. Zo ging het ook voor Lisette. Heel haar loopbaan deed zij de administratie bij drukkerij Roosen in Leuven. Thuis hield zij ook nog de boekhouding bij van de zaak van haar echtgenoot. Tijdens haar loopbaan zag ze technologie een steeds meer prominente plek innemen op de werkvloer. Zo begon Lisette te werken met enkel een typemachine en eindigde ze op  een computer.

In haar vrije tijd ging Lisette diepzeeduiken, samen met haar echtgenoot. Dat was echt een passie. Van de Oosterschelde tot Egypte, onder water hebben weinig plaatsen nog geheimen voor onze senior van de maand januari. Meer dan 1800 keer nam Lisette een duik. Lisette en haar man trokken elk weekend naar hun caravan aan de Oosterschelde om hun hobby te beoefenen. Lisette dook tot 54 meter diep. Haar laatste duik staat afgeklokt op 21/09/2013. Er werden immers op korte tijd verschillende kankers bij Lisette vastgesteld en door deze ziekte moest ze definitief met duiken stoppen. Lisette onderging op enkele maanden tijd verschillende operaties. Maar ze bleef positief denken en overwon de ziekte.

Na de aarde onder water ontdekt te hebben, was het tijd om ook boven de oppervlakte op ontdekking te gaan. Lisette begon te wandelen en al vlug was ze gebeten door de wandelmicrobe. Niet lang na haar laatste ingreep trok zij haar wandelschoenen aan en trotseerde regen, modder en sneeuw om voor de eerste maal 20 km te wandelen. Nu gaat  wekelijks verschillende keren wandelen. Jammer dat het op dit moment op haar eentje moet door de coronamaatregelen. En wat onze senior ook erg mist is een blauwe Chimay na haar wandeling. Lisette heeft erg veel positieve energie. Volgens haar komt dat doordat ze zo vaak wandelt. Heeft ze te veel energie, dan kan ze die weer kwijt door te gaan zwemmen ... als ze hiervoor de tijd vindt.

We hopen Lisette te zien op een seniorenbal, want ze danst heel graag. Om af te sluiten het motto van Lisette: “Ik moet en zal er door geraken”.

Iedereen de beste wensen voor 2021 en tot volgende maand!