De senior van de maand oktober

In oktober maken we kennis met Vic Massart.

Victor Massart

Elke ochtend is Vic te vinden op de hometrainer. Fietsen is een passie van hem.

Wandelen staat ook op zijn dagelijks programma. Op een bepaald moment is in het Lokaal Dienstencentrum Ter Vlierbeke het idee gegroeid om de zomerwandelingen te organiseren. Samen wandelen met buurtbewoners bevordert de sociale contacten. Vic is er altijd bij, tenzij het echt niet anders kon. Met zijn positieve ingesteldheid, zijn optimisme en zijn zorgende karakter was hij een heel leuke aanwinst voor de groep. Met zijn 92 lentes is Vic veruit de oudste wandelaar, maar dat is er niet aan te merken. Vic is een zeer geoefend wandelaar, die regelmatig vanuit LDC Ter Vlierbeke naar Linden wandelt.

Geëngageerde man

Vic is oorspronkelijk afkomstig uit Grimde bij Tienen. Zijn ouders en hij zorgden samen voor brood op de plank. Zijn vader werkte in de suikerfabriek, ze kweekten hun eigen groenten en verkochten een deel van de oogst en Vic werkte al als kind bij verschillende boeren. Dat moest wel, nadat ze tijdens de oorlog bijna alles kwijt raakten.

Later begon hij te werken als treinwachter vanuit het station van Tienen. Hij klom zo stap voor stap verder op tot hij standplaatsoverste kon worden. Om deze job te kunnen uitvoeren, verhuisde hij in 1958 samen met zijn vrouw naar Leuven.

Vic is een heel geëngageerde, vriendelijke man die hier altijd klaar staat om mensen te helpen. Zijn wandelingen houden hem fysiek en mentaal fit en hij is altijd wel te vinden voor een babbel. Zijn deur staat altijd open. Je voelt je steeds meer dan welkom wanneer je bij hem binnenstapt.

Dit artikel is geschreven door Melissa Beelen, outreachend werker bij het Lokaal Dienstencentrum Ter Vlierbeke.

Labels