Grote controleactie op 18/06

Tijdens een grote controleactie van de verkeerspolitie, het Fietsteam en het Fenomeenteam in burger, werden zaterdagavond en -nacht een hondertal processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende verkeersovertredingen.

Blauw zwaailicht

Dat was onder meer het geval voor een dertiger uit Leuven die in de Kardinaalstraat aan de kant werd gezet omdat hij rondreed zonder licht. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ook twee andere bestuurders hadden een glas alcohol te veel op. In totaal moesten 138 chauffeurs een alcoholtest afleggen. Vier motorrijders die rondreden zonder de verplichte beschermingskledij, kregen eveneens een boete. Vier bestuurders verplaatsten zich in een auto met een vervallen technische keuring en krijgen een pv thuisgestuurd. Eén voertuig werd ter plaatse in beslag genomen en versleept omdat het niet verzekerd noch ingeschreven was. Negen bestuurders, drie van een auto en zes fietsers, kregen een boete omdat ze al rijdend niet handenvrij aan het telefoneren waren. Tenslotte werd ook een veertigtal foutparkeerders beboet.

Het anoniem flitsvoertuig controleerde ondertussen op snelheid. Op de Aarschotsesteenweg werden in een zone 50 373 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 21 te snel reden. De hoogste genoteerde snelheid was daar 70 km/uur. In de Donkerstraat, 50 km/uur max, werden 375 auto’s gecontroleerd waarvan er 23 te snel reden. De snelste chauffeur haalde daar 91 km/uur. In de Brouwersstraat en de Andreas Vesaliustraat, waar max 30 km/uur mag gereden worden, werden 245 auto’s gecontroleerd. Daarvan reden er 26 te snel, allemaal in de Brouwersstraat. De hoogste snelheid bedroeg er 52 km/uur.

Het Fenomeenteam in burger ten slotte, hield een extra oogje in het zeil aan het station en controleerde verschillende personen die met de trein toekwamen en richting centrum gingen. Daarvan bleken er twee in bezit te zijn van drugs. De drugs werden in beslag genomen en er werd pv opgesteld.