Let op met valse 'Find my iPhone'-e-mails

Wie een iPhone gebruikt, kan maar beter uitkijken. Er worden immers e-mails verstuurd, die lijken afkomstig te zijn van de Find my iPhone-app van Apple. Op die manier proberen criminelen inloggegevens van iPhone-gebruikers te bemachtigen.

Recent zijn er e-mails opgedoken waarvan men zou kunnen denken dat ze afkomstig zijn van de Find my iPhone-app van Apple. De e-mail meldt dat het toestel van de geadresseerde is gelokaliseerd op een 'verdachte' locatie in binnen- of buitenland. Om de exacte locatie zichtbaar te maken wordt gevraagd in te loggen met het Apple-ID en het wachtwoord via de link vermeld in de e-mail.
De link gaat echter niet naar de echte Apple-website, maar naar een website, via dewelke de criminelen de inloggegevens van de slachtoffers bewaren om zo criminele feiten te plegen.
In sommige gevallen worden deze e-mails zelfs gestuurd naar slachtoffers waarvan een Apple-toestel is gestolen, waardoor de slachtoffers zeer snel geneigd zijn geloof te hechten aan de e-mails en door te klikken naar de link die erin wordt vermeld.

Wees dus op je hoede:

  • Kijk goed of de website waarop je doorklikt wel de officiële website is. Hieronder zie je een voorbeeld van de originele website (links) en vervalste website (rechts).
  • Mocht je toch alles invullen dan zal je merken dat je niet de verwachte informatie te zien krijgt.

Doe dan zeker dit:

  1. Verander meteen je wachtwoorden
  2. Doe aangifte bij de politie. Hou de oorspronkelijke e-mail en breng een schermafbeelding mee als je aangifte komt doen

[Bron & copyright: www.apple.com]