Leuvense politie vat fietsendieven

De afgelopen dagen kon de Leuvense politie een aantal fietsendieven vatten. Alle verdachten werden onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank.

 

fietsendief

Vrijdag 6 mei 2022, Leuven – Fietsdieven betrapt met drugs en wapens

Op 6 mei 2022 omstreeks 23u32 wordt de politie opgeroepen voor diefstal van een speed pedelec door drie personen in de fietsenstalling aan de Martelarenlaan in Kessel-Lo.

Ter plaatse kan de politie nog twee verdachten aantreffen. Bij fouille van deze personen worden verdovende middelen (gebruikershoeveelheden speed en cannabis) en wapens aangetroffen (een vouwmes en een werpster).

Beide verdachten, zonder gekende woonplaats, zijn gekend voor gelijkaardige feiten. De 25-jarige man en de 32-jarige man werden onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Zij zullen zich in juni 2022 voor de rechtbank moeten verantwoorden voor onder meer diefstal, bezit van verdovende middelen en inbreuken op de wapenwet.

Zondag 8 mei 2022, Leuven – Fietsdief op heterdaad betrapt door eigenaar

Op 8 mei 2022 omstreeks 18u19 wil een jongeman zijn fiets ophalen in de fietsenstalling aan de Martelarenlaan in Kessel-Lo. Ter plaatse aangekomen, ziet hij hoe een onbekende man bij zijn fiets staat. Deze had net het fietsslot opengebroken door gebruik te maken van een fietszadel dat hij even verderop had ontvreemd.

Er ontstaat een korte discussie, waarna het slachtoffer met zijn fiets kan wegrijden. Het slachtoffer verwittigt meteen de politie, die de verdachte in de nabije omgeving kan aantreffen.

De 24-jarige man uit Elsene werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij dient zich in juni 2022 te verantwoorden voor de rechtbank.

Zondag 8 mei 2022, Leuven – Fietsdieven op heterdaad betrapt

Op 8 mei 2022 omstreeks 0u35 stelt een politiepatrouille vast dat er vonken te zien zijn, komende van achter een haag naast de Dijle in de Drinkwaterstraat.

Achter de haag treft de politie twee mannen en een fiets met deels doorgeslepen beugelslot aan. Het slot voelt nog warm aan, maar de slijpschijf kan nergens worden aangetroffen. Vermoedelijk werd de slijpschijf bij het opmerken van de politie in de Dijle gegooid.

Verder onderzoek wijst uit dat de fiets net voordien in de Parijsstraat werd gestolen. 

De twee personen, een 28-jarige man uit Charleroi en een 35-jarige man uit Spa, werden onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Zij dienen zich in juni 2022 te verantwoorden voor de rechtbank.

Bron: Parket Leuven