Nieuwe mobiele snelheidscamera

Deze week kreeg de verkeerspolitie een nieuwe mobiele snelheidscamera. Dank zij dit toestel zal nog meer kunnen ingezet worden op verkeersveiligheid, met name dan door te hoge snelheid te controleren en te beboeten.

Tot nog toe gebruikte de verkeerspolitie twee mobiele camera’s die waren ingebouwd in een anoniem politievoertuig om snelheidscontroles uit te voeren op plaatsen waar geen vaste camera’s staan. Deze anonieme voertuigen vallen niet op, maar kunnen niet op alle plaatsen worden ingezet.
De nieuwe mobiele camera staat op een poot en is makkelijk verplaatsbaar.  Hierdoor biedt dit toestel veel meer mogelijkheden. Het kan dus bijvoorbeeld ook in een berm langs de kant van de weg worden geplaatst. De inspecteurs van de verkeerspolitie krijgen deze week allemaal een opleiding om met het nieuwe apparaat te leren werken. Binnenkort zal de nieuwe mobiele camera dan effectief op het terrein kunnen worden ingezet. Dat zal onder meer gebeuren voor snelheidscontroles in de zones waar maximaal 30 km/uur mag gereden worden. Bijna elke week krijgt de politie immers vragen van buurtbewoners om in hun straat te controleren op snelheid. Dit mobiele toestel zal het makkelijker maken op deze vragen in te gaan.