Persbericht - dinsdag 23 april 2024

Dit is het persbericht van dinsdag 23 april 2024. 

Persbericht

Verkeer

Een twintiger uit Leuven ging maandagavond omstreeks 20 uur op de Tiensesteenweg ter hoogte van de Grensstraat met de bromfiets onderuit en raakte als gevolg daarvan bewusteloos. Een getuige even verderop zag het allemaal gebeuren. De bromfietser ging zonder aanduidbare reden met een klap tegen de grond om tegen een geparkeerd voertuig tot stilstand te komen. De getuige zag dat de bromfietser buiten bewustzijn was en verwittigde de hulpdiensten. Naast een gewone ziekenwagen kwam ook een MUG ter plaatse. De man werd na verzorging ter plaatse overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De politie kon de man later in het ziekenhuis spreken en onderwerpen een aan een alcohol- en drugstest. Beiden waren negatief. 

Een 67-jarige fietsster uit Kessel-Lo reed maandagavond even na 19 uur op de Tiensesteenweg tegen een rijdende wagen. De vrouw kwam uit de Tivolistraat om vervolgens het fietspad langs de Tiensesteenweg op te rijden waar ze de controle over het stuur van haar elektrische fiets verloor en op de steenweg terecht kwam waar ze met een auto in aanrijding kwam. Een MUG-team diende ter plaatse de eerste zorgen toe. De feiten werden gefilmd door een bewakingscamera. De vrouw raakte zwaar gewond en kon nog niet door de politie worden gehoord. 

Een 48-jarige bestuurster van een elektrische fiets werd maandagavond omstreeks 17 uur met een pijnlijke elleboog overgebracht met naar het UZ Gasthuisberg. Zij was op het kruispunt van de Bierbeekstraat met het Stoemperspad in Heverlee in aanrijding gekomen met de bestuurder van een gewone fiets. Beide fietsers legden een negatieve ademtest af. 

Labels