Persbericht - maandag 24 juni 2024

Dit is het persbericht van 24 juni 2024.

Persbericht

Poging inbraak

Zondag omstreeks 14u trachtten twee onbekenden in te breken in een woning in de Philipslaan in Leuven. De bewoner, die thuis was, hoorde dat er werd aangebeld. Hij was echter niet onmiddellijk in de mogelijkheid om de deur te openen. Even nadien hoorde hij luid geklop op de voordeur. Wanneer de bewoner de deur even later opende, stonden er twee personen aan het slot te prutsen. Het ging om een man en een vrouw van jonge leeftijd. Bij het zien van de bewoner vluchtten de twee personen weg. De politie werd verwittigd en deed nog een buurtpatrouille. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. De voordeur liep lichte schade op door de poging inbraak.

Verkeersongevallen met gewonden

Zondag rond 22u raakte een fietsster lichtgewond bij een verkeersongeval op het Vuntcomplex in Kessel-Lo. De 18-jarige vrouw reed op het éénrichtingsfietspad in de verkeerde richting in de richting van de Aarschotsesteenweg. Komende van de autosnelweg E314 richting Hasselt nam een 31-jarige autobestuurster de afrit. Op het kruispunt met het Vuntcomplex kwam het tot een aanrijding tussen beide voertuigen. De fietsster kwam hierbij ten val en liep lichte verwondingen op. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen en stelde proces-verbaal op.

Maandag om 7.15u gebeurde er een verkeersongeval met gewonden in de Hertog Engelbertlaan in Heverlee. Een 60-jarige man fietste op het fietspad in de richting van het Kantineplein. Een 20-jarige automobiliste reed op de rijbaan in dezelfde richting. Ter hoogte van het kruispunt met de Jules Vandenbemptlaan draaide de vrouw rechtsaf. Bij dit manoeuvre botste de fietser tegen de auto en kwam ten val. Hij liep verwondingen op aan zijn handen en zijn knie, maar hij wenste geen ziekenwagen ter plaatse. De politie deed de vaststellingen van het verkeersongeval en stelde proces-verbaal op.

Omgevallen boom

Maandag rond 2 uur viel er op de Tiensevest in Leuven, op de buitenring ter hoogte van de bushalte aan de Tiensepoort, een boom om. De boom kwam op het fietspad, de bushalte en de rijbaan terecht. Als bij wonder raakte er niets beschadigd en liep er ook niemand verwondingen op. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen. Als gevolg van de omvang van de boom waren het fiets- en voetpad ook in de voormiddag nog een tijdje versperd. Er werd een omleiding ingesteld via de parallelweg van de Tiensevest. De oorzaak van het omvallen van de boom is nog niet gekend. 

Omgevallen boom

Labels